Vývojáři z Turn 10 ukázali nové záběry ze závodní hry Forza Motorsport a prozradili další detaily

novinka  57
Martin Šmíd, 25. 1. 2023 21:48
Studio Turn 10 před třemi lety oznámilo přípravu nového dílu závodní série Forza Motorsport, který pro ni bude znamenat prakticky velký restart a zase další značný posun. V minulém roce jsme se dočkali vůbec prvních záběrů z hraní. Ty vypadaly parádně, navíc vývojáři slíbili, že hra nabídne kompletně novou rozsáhlou kariéru, díky přepracované fyzice a dalším prvkům co nejlepší zážitek z jízdy, dynamickou denní dobu a ohromující vizuální zpracování, kterému bude pomáhat ray-tracing i během samotného závodění. Delší dobu jsme o hře neslyšeli, ale dnes během prezentace Developer_Direct jsme se dočkali delší ukázky, během níž se vývojáři zaměřili na ozvučení, i ukázku úpravy vozů skrze stovky doplňků a příslušenství, případně detailní vizuální stránku. Hra Forza Motorsport bude dostupná později v letošním roce na PC a konzolích Xbox Series X/S. Přesné datum bude teprve oznámeno.

 „Forza Motorsport bude při uvedení na trh obsahovat více než 500 reálných vozů, které můžete sbírat, závodit v nich a upravovat si je pomocí více než 800 jedinečných vylepšení a vlastních modifikací. Přinášíme také nejmodernější závodní vozy, které jsme kdy v naší nabídce měli,“ říkají vývojáři s tím, že hra bude obsahovat i zcela novou technologii, umožňující realističtější světelnou odezvu. Zahrnuty mají být i realistické nánosy nečistot, které jsou specifické pro každé vozidlo. „Vytváříme také zábavnější a uspokojivější zážitek z jízdy díky pokrokům, kterých jsme dosáhli v simulaci fyziky a které jsou větší než ve hrách Forza Motorsport 5, 6 a 7 dohromady,“ dodávají vývojáři.

Hra Forza Motorsport bude na startu obsahovat 20 prostředí, včetně pěti nových, přičemž jedno je zasazeno do Jižní Afriky. „Novinkou ve hře Forza Motorsport bude také dynamická denní doba s počasím včetně teploty trati a mokrého povrchu pro každou trať, takže žádná dvě kola se nikdy nebudou hrát stejně. Díky všem novým funkcím a detailům v prostředí našich tratí bude Forza Motorsport generačně novým zážitkem s opravdu neuvěřitelnou mírou autenticity.“

Zdroj: TZ

Forza Motorsport (2023)

xsx
Microsoft Game Studios, Turn 10
Datum vydání hry:
10. 10. 2023
Žánr:
Závodní
KARTA HRY
8/10

Komentáře