Vývojář Alpha Protocol by hru raději zrušil

novinka  11
Martin Šmíd, 1. 6. 2010 1:07
Akční RPG Alpha Protocol od studia Obsidian je po mnoha odkladech konečně venku, ale vývojáři by se zřejmě nejraději zahrabali do země a už nikdy nevylezli. Proč? Odpovědí je samotná kvalita hry. Nejde se tak divit, že Alpha Protocol získává samá průměrná hodnocení a někdy se najdou i magazíny, kteří hru naprosto zadupou do země. Takovou blamáž jsme určitě nečekali. Nyní se ozval jeden nejmenovaný vývojář hry, který se pěkně pustil do samotné hry a poté i vydavatele SEGY.

„Ačkoliv jsem na hře dlouho pracoval, měl bych ji spíše obhajovat, ale to rozhodně nemám v plánu. Naprosto totiž souhlasím s nízkými známkami v recenzích. Sice jsem se na hře nadřel, ale všechna ta těžká práce vyletěla oknem, protože vývoj se vůbec neřídil a některé věci jsou ve hře naprosto otřesné. Můžu i jmenovat. Třeba producent Chris Parker si asi myslel, že je mistrem světa a vytvořil naprosto otřesný systém, přičemž ani na chvilku nechtěl naslouchat zkušeným designérům. Svůj podíl viny má na této blamáži i SEGA, která nám do hry neustále kecala a nedala nám šanci alespoň něco pořádně dokončit. Tato hra je ale také naší chybou. Už před dvěma lety jsme věděli, že by nejlepší bylo, kdyby hra neexistovala. SEGA ji měla raději zrušit místo Alien RPG.“

Docela tvrdá slova, ale zřejmě na nich něco pravdy bude. Všemu nahrávají i ty věčné odklady a jak je nyní vidět, hra tak trochu zaspala i svojí dobu. Naši recenzi očekávejte v dohledné době.
Zdroj: n4g

Alpha Protocol

ps3x360
Sega, Obsidian Entertainment
Datum vydání hry:
1. 6. 2010
Žánr:
Střílečka, RPG
KARTA HRY

Komentáře