Vydání Uncharted na PC považuje studio Naughty Dog za klíčový moment

novinka  60
Martin Šmíd, 19. 10. 2022 19:44
Tento týden vychází pro PC Uncharted: Legacy of Thieves kolekce, obsahující dvě výborné akční hry Uncharted 4: A Thief's End a Uncharted: The Lost Legacy. Níže v novince se můžete podívat na launch trailer, přičemž vice prezident Naughty Dogu Christian Gyrling nyní na PlayStation Blogu zmínil, že jde klíčovou událost pro studio. Navíc vysvětlil, proč na PC vydávají právě tyto dvě hry a ne třeba nejprve původní trilogii.

 „Vydání hry Uncharted: Legacy of Thieves Collection na PC je pro studio Naughty Dog důležité, protože nám umožňuje oslavit naši minulost a představit svět Nathana Drakea a Chloe Frazerové novému významnému publiku. Představuje pro nás ale také klíčový okamžik, který nám dává šanci podívat se dopředu a rozšířit způsob, jakým vyvíjíme hry, a zároveň zajistit úroveň kvality, kterou naše publikum očekává. Abychom toho dosáhli, navázali jsme spolupráci se studiem Iron Galaxy Studios a přinesli dvě z nejemotivnějších a nejnapínavějších dobrodružství Uncharted na novou platformu s rozšířeními pro PC. Jsme nadšeni, že noví hráči mohou zažít tyto dva neuvěřitelné příběhy, a to v jednom skvělém balení,“ zmiňuje na oficiálním PlayStation Blogu Christian Gyrling, vice prezident studia Naughty Dog. Ten se pak rozpovídal, proč je toto vydání tak významné, přičemž zmínil, že bude prezentovat odhodlání studia Naughty Dog přinášet nezapomenutelné hry, nyní více hráčům než kdy dříve.

„Přestože PlayStation 5 zůstává naší hlavní platformou, viděli jsme v možnosti přenést naše hry na PC skvělou příležitost, jak oslovit nové masivní publikum po celém světě. Když jsme zvažovali, s čím na PC debutovat, prošli jsme náš katalog a rozhodli jsme se, že krásné příběhy série Uncharted nám připadají jako přirozená volba. Možná si teď říkáte, proč jsme nezačali původními díly Uncharted. Měli jsme pocit, že první tři dobrodružství Nathana Drakea z konzole PlayStation 3 sice po příběhové stránce stále obstojí, ale po vizuální stránce by vyžadovala zásadní přepracování, aby obstála v porovnání s moderními hrami a očekáváními, která hráči mohou mít,“ napsal na PlayStation Blogu. Tam navíc dodal, že Uncharted 4: A Thief's End obstojí i jako samostatný titul, i vzhledem k tomu, že se v ní objeví celá řada nových postav jako Sam Drake, Rafe Adler a Nadine Ross. V Uncharted: The Lost Legacy je pak hratelnou hrdinkou Chloe Frazer, která podle Gyrlinga fanoušky potěší, zároveň i nováčci si budou moci bez problémů užít její příběh. 

Uncharted: Legacy of Thieves Collection

ps5
Sony Interactive Entertainment, Naughty Dog/Iron Galaxy
Datum vydání hry:
28. 1. 2022
Žánr:
Střílečka, Adventura
KARTA HRY
9/10

Komentáře