V plošinovce Astro Bot bude více než 150 postav z historie PlayStationu

novinka  31
Martin Šmíd, 1. 6. 2024 11:59
Tento týden byla oznámena skvěle vypadající plošinovka Astro Bot od studia Team ASOBI, která vyjde začátkem září pro konzoli PlayStation 5. O ní se nyní trochu rozpovídal šéf studia Team ASOBI Nicolas Doucet pro magazín Entertainment Weekly, kde třeba řekl, že jde o jejich doposud největší hru. „Chtěli jsme udělat velkou hru a posunout se o stupínek výše, ve skutečnosti jsme se posunuli o několik stupínků, a měli velký příběh Astra. Hru jsme pojmenovali Astro Bot, protože ji bereme jako nový začátek. Je to opravdu, opravdu velká hra. Myslím, že je to největší hra, jakou jsme kdy udělali,“ řekl během rozhovoru. Stojí za zmínku, že dříve studio Team ASOBI dělalo spíše menší hry jako The Playroom a Astro's Playroom. Tou největší hrou byla doposud plošinovka Astro Bot Rescue Mission pro PlayStation VR, která se setkala s velmi dobrým přijetím.

Pokud jste viděli oznamující trailer, určitě jste si všimli, že se v něm objevují Boti, kteří připomínají slavné postavy z historie PlayStationu. Těch bude podle informací na oficiální stránce více než 150. Oproti Astro's Playroom, který jich měl kolem 60, jde tedy o docela slušný nárůst. Mezi takovými postavami je třeba Kratos z God of War, Nathan Drake z Uncharted, Aloy z Horizonu nebo Ratchet.

Nicolas Doucet na to dodal, že hře říkají v zákulisí „PlayStation fiesta“, a to kvůli tomu, jak v ní nakládají s historií PlayStationu. Dokonce je ve hře i verze bota PaRappa the Rapper, hiphopové psí hvězdy, která se poprvé objevila v 90. letech. Není tedy náhodou, že hra vychází i v rámci 30. výročí PlayStationu. „O tom, co tato setkání znamenají, budeme mluvit až časem, ale ano, budou to velká setkání. Astrovi na jeho cestě zkříží cestu celá řada postav z univerza PlayStationu. Je to samozřejmě příběh Astra, ale hrdinové z PlayStationu hrají určitou roli,“ dodal Nicolas Doucet s tím, že nejsou jen easter eggem. 

Zdroj: Entertainment Weekly

Astro Bot

ps5
PlayStation Studios, Team ASOBI
Datum vydání hry:
6. 9. 2024
Žánr:
Adventura, Plošinovka
KARTA HRY

Komentáře