Ubisoft: Můžeme zůstat nezávislí, nabídky na odkup zvážíme

novinka  22
Martin Šmíd, 17. 2. 2022 21:35
V posledních měsících došlo k velkému množství akvizicí, a očekává se, že k dalším dojde v brzké době. I proto byl nyní dotázán Yves Guillemot, šéf Ubisoftu, jestli budou zvažovat případnou nabídku na odkup. „I nadále budeme mít přístup ke všem platformám, protože všechny potřebují skvělý obsah. Pokud budeme i nadále dělat skvělé hry, jako je tomu dnes, budeme mít přístup ke všem platformám. Když se podíváme na Nintendo, jsme pro ně největším vydavatelem třetí strany. Nintendo se zajímá o vše, co děláme, dokonce vyvíjíme hry s jejich značkami, takže spolupráce třeba s nimi existuje a je hodně plodná," říká.

„Vždy jsme rozhodovali v zájmu všech zainteresovaných stran, ať už to jsou naši zaměstnanci, hráči nebo akcionáři. Ubisoft může do budoucna zůstat nezávislý, máme talentované vývojáře, finance i velké portfolio originálních značek. Pokud by se objevila nabídka na naši koupi, správní rada by ji samozřejmě v zájmu všech přezkoumala,“ odpověděl na otázku Yves Guillemot. Finanční ředitel Ubisoftu Frédérick Duguet následně doplnil, že nyní nebudou spekulovat, proč nebyla doposud učiněna nabídka na akvizici nebo jestli už byla učiněna.

V roce 2021 byly v herním průmyslu učiněny fúze a akvizice za 85 miliard dolarů, přičemž letos se očekává, že tato částka vzroste na 150 miliard dolarů. Přitom už v lednu Microsoft oznámil, že kupuje společnost Activision Blizzard, ale nejen on. Take-Two se rozhodlo koupit Zyngu a Sony studio Bungie za 3,6 miliardy dolarů. Očekává se navíc, že Sony bude v následujících měsících hodně aktivní, což ostatně naznačil i Jim Ryan. „Můžete očekávat další akvizice. V žádném případě nekončíme. S PlayStationem máme před sebou ještě dlouhou cestu,“ řekl. 

Zdroj: Tisková zpráva

Assassin’s Creed Valhalla

ps4xoneps5xsx
Ubisoft, Ubisoft Montreal
Datum vydání hry:
10. 11. 2020
KARTA HRY
8/10

Komentáře