Tisková zpráva o hře Zaklínač 3: Divoký hon s několika informacemi

novinka  6
Martin Šmíd, 7. 2. 2013 10:30
CD Project RED tento týden oznámil hru Zaklínač 3: Divoký hon, která se ihned stala velmi sledovaná, a to podle čtenosti i zde. Není divu, třetí díl zakončí celou plánovanou trilogii, navíc nabídne vynikající vizuální stránku, která bude možná díky next-gen konzolím. Český distributor her Comgad nyní vydal tiskovou zprávu, v níž je možné si přečíst další podrobnosti, takže pokud vás hra Zaklínač 3: Divoký hon zaujala, dejte se níže do čtení, text samozřejmě doprovází i včerejší pěkné obrázky.

Společnost CD Projekt RED oficiálně oznámila název své další chystané hry: Zaklínač 3: Divoký hon. Dále také oznámila, že tato vrcholná hra z této série bude poslední zaklínačskou hrou od tohoto studia. Zaklínač 3: Divoký hon skloubí vyprávění příběhu podle voleb hráčů, které je pro CD Projekt RED typické, a živoucí otevřený svět, který bude větší než jakýkoliv jiný v celé historii RPG.

„Podmanivý nelineární příběh hry Zaklínač 3: Divoký hon se odehrává v otevřeném světě – světě, který je radost prozkoumávat, je plný dobrodružství, úkolů, pamětihodných postav a jedinečných příšer. Hráči budou volně cestovat v lesích, na jezerech, v horách, ve městech a vesnicích, ve kterých žije rozličné obyvatelstvo s vlastními zvyky, legendami a problémy. Celý svět Zaklínače 3 je 30krát větší než celá oblast Zaklínače 2,“ řekl Adam Badowski, ředitel studia.

„Představte si, že hrajete temnou fantasy hru se skvělým nelineárním příběhem, stejně jako v předchozích zaklínačských hrách, ale tentokrát je vyprávěn ve světě, kterým můžete procházet zcela volně. Bez umělých hranic, vrátit se můžete do jakéhokoliv místa. Jde o svět tak obrovský, že abyste se dostali na odlehlejší oblasti, budete potřebovat koně nebo loď. Svět, kde vaše rozhodnutí mají opravdu epické následky. Z vývojářského hlediska byl tento cíl nesmírně náročný. Náš tým musel udělat podstatné změny v designu a naše technologie musela být znovu vybudována. Ale myslíme si, že to vyústí ve zcela novou úroveň nelinearity a zbrusu nový a bohatý herní zážitek. My jako hráči bychom přesně takové RPG rádi hráli a já myslím, že právě na tohle spousta hráčů čeká. Tohle je náš splněný sen; doufáme, že váš také,“ dodává Badowski.

Zaklínač 3: Divoký hon je poslední epizodou cenami ověnčené RPG série a poslední částí legendy o Geraltovi z Rivie. Zaklínač 3: Divoký hon je tou nejrobustnější a nejvíce dech beroucí hrou, jakou kdy studio CD Projekt RED vytvořilo. Svobodné prozkoumávání otevřeného světa je dobrodružstvím samo o sobě, neboť hráči budou procházet válkou zničenými zeměmi, plavit se zamlženými vodami a budou lovit nebezpečné příšery za peníze. Vylepšený bojový systém hráčům umožní vžít se do role opravdového zabijáka monster, zaklínače – který používá své dokonalé smysly a bojové schopnosti, aby přežil v temném fantasy světě, zatímco se vydává na výpravu za záchranou svých milovaných. Mechanismy Zaklínače 3 hráčům umožní se do hry dokonale ponořit. Žádné zkoušky rychlosti, pouze intuitivní RPG hratelnost.

„Lidé se mohou ptát, jestli to bude skutečně poslední zaklínačská hra. Inu, z našeho pohledu se určitě jedná o „Epické finále“ dobrodružství o Geraltovi, legendárním zabijáku monster, a poslední hru v této sérii. A také to bude ta nejúžasnější hra, kterou kdy vytvoříme,“ dodává Badowski.

„Takže pro všechny, kteří žádné dobrodružství s legendárním zabijákem monster Geraltem nikdy nezažili, to bude poslední šance. Hra bude přístupná širšímu publiku díky tomu, že bude dostupná na všech hlavních hi-end platformách, a také díky úvodu, který byl navržen tak, aby si hladce podmanil ty, kteří svět Zaklínače navštíví poprvé,“ dodává Badowski.

Hra vyjde současně na všech hi-end platformách v roce 2014. Znamenité výtvarné provedení spojené s podporou REDengine 3 využije Zaklínač 3 veškerých výhod a technických schopností moderního hardwaru a představí tak nový standard vizuální stránky RPG her.

Zdroj: Tisková zpráva, Comgad

Zaklínač 3: Divoký hon

ps4xoneps5xsx
Cenega, CD Projekt Red
Datum vydání hry:
19. 5. 2015
KARTA HRY
10/10

Komentáře