Test frameratu u PS5 verze hry Dragon's Dogma 2 po posledním updatu

novinka  12
Martin Šmíd, 30. 3. 2024 10:45
Včera jsme vás informovali, že vyšel slíbený update pro hru Dragon's Dogma 2 na PC a konzoli PlayStation 5. Ten umožňuje vypnout ray-tracing pro globální osvětlení, ale také vývojáři přidali možnost uzamknout framerate na 30 snímcích. No a nyní tu máme první testy. Dalo by se říci, že v současnosti hra nemá už jen jeden režim zobrazení, ale rovnou čtyři. Níže v novince se můžete podívat na test od YouTube kanálu ElAnalistaDeBits.

4K a lock na 30 fps při zapnutém RT – Hra běží celkem stabilně při 30 snímcích, ale ve městech může docházet k menším poklesům.

4K a odemknutý framerate při zapnutém RT – Hra běží většinou mezi 30-40 snímky, ale může docházet k menším poklesům pod 30 snímků v hodně vypjatých scénách.

4K a odemknutý framerate bez zapnutého RT – Hra běží ve městě mezi 30-40 snímky, mimo města nebo v méně náročných scénách a uzavřenějších lokací se může dostat až k 50 snímkům.

Je třeba nutné zdůraznit, že další optimalizace a vylepšení frameratu přijdou s dalšímu updaty, na kterých už Capcom pracuje. První update ale ukázal, že prostor pro zlepšení tu je.

Zdroj: ElAnalistaDeBits

Dragon's Dogma 2

ps5xsx
Capcom, Capcom
Datum vydání hry:
22. 3. 2024
Žánr:
Adventura, RPG
KARTA HRY
9/10

Komentáře