Strategie Age of Empires II: Definitive Edition dostane koncem měsíce rozšíření The Mountain Royals

novinka  2
Martin Šmíd, 17. 10. 2023 16:53
Pokud hrajete na konzolích Xbox nebo PC stále výbornou strategickou hru Age of Empires II, můžete se pomalu těšit na připravované rozšíření The Mountain Royals, které bude dostupné od 31. října. To přinese dvě nové civilizace – Gruzínce a Armény či tři nové a plně dabované kampaně – Tamar, Thoros Veliký a Ismail. Součástí bude i aktualizovaná civilizace Peršanů. Rozhodně je tedy na co se těšit.

Oficiální popisek z tiskové zprávy

Dvě nové civilizace

  • Gruzínci: Vybudujte nezdolné království ve stínu pohoří Kavkaz a využijte těžko přístupného terénu ve svůj prospěch při odrážení početných nepřátelských nájezdů. Unikátní gruzínskou jednotkou jsou monaspové tvořící oddíly těžké kavalerie, jejichž síla roste se zvyšujícím se počtem jezdců.
  • Arméni: Modernizujte starobylé království v horské krajině poblíž jezer Van, Sevan a Urmia. Unikátními arménskými jednotkami jsou zdatní střelci z kompozitních luků, jejichž šípy dokážou prorazit i to nejsilnější brnění, a bojoví mniší coby pěší jednotka schopná postavit se nepříteli i léčit vlastní a spojenecké oddíly.
  • Aktualizace pro Peršany: Překonejte kopcovitou krajinu v čele obávané perské kavalerie, jejíž civilizace dostane v rámci DLC The Mountain Royals rozsáhlou aktualizaci hratelnosti. Ta zahrnuje savary, což je unikátní perská náhrada za paladiny specializované na likvidaci nepřátelských střeleckých oddílů.


Tři nové napínavé kampaně

  • Tamařin vzestup: Legendy o Davidu Staviteli se staly inspirací pro příběh mladé a energické Tamar, jež nastupuje na otcovský trůn s ambiciózními plány pro své království. Brzy však zjistí, že udržení moci nezáleží jen na jejím urozeném původu. Dokáže první gruzínská královna uspět navzdory pochybám a zanechat ve své zemi nadčasovou stopu?
  • Thoros Veliký: Malé království Kilikijské Arménie se rozkládá mezi dvěma nepřátelskými impérii a jeho vládnoucí rod je držen v byzantském zajetí. Když se princi Thorovi podaří uprchnout, vydá se na nebezpečnou výpravu za osvobozením rodné země, ale nebudou to jen Byzantinci, před nimiž se bude muset mít na pozoru. Celý region mají na dosah i Seldžučtí Turci a na dále jihu spřádají své plány nemilosrdní franští křižáci.
  • Ismail: Osiřelé zázračné dítě Ismail vede mystický řád Safavidů napříč válkou rozervanou Persií. Podaří se tomuto charismatickému vizionáři položit základy jedné z nejvelkolepějších říší islámského světa, nebo mu sny o vlastní velikosti přinesou zkázu?

Zdroj: TZ

Age of Empires II: Definitive Edition

xsx
Xbox Game Studios, Forgotten Empires, Tantalus Media, Wicked Witch
Datum vydání hry:
31. 1. 2023
Žánr:
Strategie
KARTA HRY
9/10

Komentáře