Společnost The Pokemon Company zareagovala na úspěch hry Palworld

novinka  34
Martin Šmíd, 25. 1. 2024 10:40
Survival hra Palworld je gigantickým úspěchem pro doposud neznámé studio Pocketpair, přičemž ji každý den hrají miliony hráčů po celém světě. Už od vydání se hodně spekuluje, že stvoření Pal, které se ve hře nachází, jsou až nápadně podobná oblíbeným Pokémonům. Některá mají dokonce až na drobné detaily podobný design. Nyní se ke hře vůbec poprvé vyjádřila společnost The Pokemon Company patřící pod Nintendo, která vlastní veškerá práva na Pokémony.

 „Obdrželi jsme mnoho dotazů týkajících se hry jiné společnosti, která byla vydána v lednu 2024. Neudělili jsme žádné povolení k použití duševního vlastnictví Pokémonů v této hře. Máme v úmyslu prošetřit a přijmout vhodná opatření k řešení jakýchkoli činů, které porušují duševní vlastnictví související s Pokémony. Budeme i nadále pečovat o každého Pokémona a jeho svět a pracovat na tom, aby se svět prostřednictvím Pokémonů i v budoucnu spojil,“ stojí v oznámení. Nyní tedy dojde k prošetření, jestli náhodou nebyla ve hře Palworld porušena práva, ale je pravděpodobné, že z toho nic nebude.

Vývojáři Palworldu v minulosti zmínili, že jejich hra má daleko blíže k Ark Survival Evolved a Vanaheimu než k Pokémonům, ačkoliv inspirace oblíbenou sérií Nintenda je také očividná. „Vývoj her bereme vážně a rozhodně nemáme v úmyslu porušovat duševní vlastnictví jiných společností,“ řekl v rozhovoru pro Automaton generální ředitel Pocketpair Takuro Mizobe. Problém by ale mohli mít vývojáři módů, kteří by začali nahrazovat tvory ve hře Palworldu přímo Pokémony. Jeden takový mód se už i objevil a společnost The Pokemon Company proti němu hned začala podnikat právní kroky. A dá se předpokládat, že takto bude postupovat i s dalšími. 

Zdroj: TZ

Palworld

xsxxone
Pocket Pair , Pocket Pair
Žánr:
Adventura
KARTA HRY

Komentáře