Spekulace: Sony chce koupit Take Two Interactive - UPDATE

novinka  412
Martin Šmíd, 13. 3. 2019 19:04
Před několika minutami zasáhla videoherní svět hodně zajímavá spekulace. Podle serveru Market Watch chce Sony koupit videoherního vydavatele Take Two Interactive, přičemž obě společnosti mají o obchodu diskutovat už nějakou dobu a vše má být v pokročilé fázi. Jde pochopitelně zatím o spekulaci, ale pokud by se v dohledné době potvrdila, Sony by najednou získala všechny značky patřící pod 2K Games, 2K Sports a 2K Play, navíc by jako bonus pohltila i úspěšné studio Rockstar Games. A o to se zřejmě hraje nejvíce, protože vytvořilo uznávané hity jako Grand Theft Auto nebo Red Dead Redemption. Vývoj budeme sledovat a samozřejmě vám dáme vědět, pokud se dozvíme více informací.

UPDATE: Společnost Take Two Interactive dnes vydala prohlášení, v němž stojí, že nebude komentovat jakékoliv spekulace. O něco sdílnější byla Sony, jejíž zástupce měl Bloombergu říci, že se spekulace nezakládá na pravdě a o Take Two Interactive v současnosti neusilují. 

Server MarketWatch měl podle všeho čerpat z rozhovoru s Joelem Kulinou, který pracuje jako mediální analytik pro Wedbush Securities. Ten ovšem nyní řekl, že byl špatně pochopen a informace se tedy nezakládá na skutečnosti. 

Zatím to tedy nevypadá, že by Sony měla Take Two Interactive koupit. Shawn Layden ovšem do budoucna nevylučuje nákup nějakých těch herních studií, jak nedávno řekl v rozhovoru pro magazín Game Informer. Akvizice musí ale dle jeho slov dávat smysl a být vyústěním dlouhodobého partnerství.

Zdroj: https://www.marketwatch.com

Playstation 4

ps4
SCEE, SCEE
Datum vydání hry:
13. 12. 2013
KARTA HRY

Komentáře