Sony prodala přes 32 milionů konzolí PlayStation 5, ta zažila doposud nejlepší čtvrtletí

novinka  36
Martin Šmíd, 2. 2. 2023 10:37
Společnost Sony dnes oznámila, že už prodala 32,1 milionů konzolí PlayStation 5, přičemž jen 7,1 milionu konzolí se prodalo za poslední vánoční čtvrtletí. Jde tak o doposud nejlepší čtvrtletí pro konzoli PlayStation 5, což bylo umožněno především tím, že byla konečně dostupná v obchodech. Prodeje konzole proto vyskočily o 83% ve srovnání s předchozím rokem, přičemž Sony počítá, že v aktuálním čtvrtletí prodá dalších 6,2 milionu konzolí PlayStation 5, aby za celý finanční rok prodala 19 milionů konzolí PlayStation 5. Tuto svoji předpověď dnes navýšila, původně počítala jen s 18 miliony prodanými konzolemi PlayStation 5.

Další podrobnosti z finanční zprávy

  • Herní divize Sony měla za poslední čtvrtletí tržby 8,79 miliard dolarů, což je meziroční nárůst o 53%. Jde tak o jedno z nejlepších čtvrtletí v historii. Zisk pak meziročně vzrostl o 25% na 820 milionů dolarů.
  • K 31. prosinci mělo PlayStation Plus 46,4 milionu předplatitelů. Před rokem mělo 48 milionů, ale na druhou stranu jde o nárůst oproti předchozímu čtvrtletí, kdy si PlayStation Plus předplácelo jen 45 milionů hráčů.
  • Za poslední čtvrtletí měl PlayStation Network více než 112 milionů aktivních hráčů. To je nárůst o 1 milion oproti stejnému období před rokem.
  • Za poslední čtvrtletí se prodalo na konzole PlayStation 5 a PlayStation 4 86,5 milionů her, což je o 6,2 milionu her méně než před rokem (92,7 milionu). Oproti předchozímu čtvrtletí, kdy se prodalo 62,5 milionu her, jde ovšem o velký nárůst.
  • V posledním čtvrtletí Sony prodala 20,8 milionů kopií first-party her. Před rokem to bylo jen 11,3 milionu kopií. Na tento výsledek měla vyliv hlavně hra God of War Ragnarök, které se prodalo 11 milionů kopií.
  • 62% her si hráči zakoupili skrze digitální distribuci v obchodě PlayStation Store

Zdroj: TZ

PlayStation 5

ps5
Sony Interactive Entertainment, Sony Interactive Entertainment
KARTA HRY

Komentáře