Sony prodala do konce minulého roku 4,5 milionů konzolí PlayStation 5

novinka  39
Martin Šmíd, 3. 2. 2021 10:30
Společnost Sony dnes během svého finančního výsledku za poslední čtvrtletí oznámila, že do konce minulého roku vyexpedovala do obchodů 4,5 milionů konzolí PlayStation 5. Do konce března má v plánu prodat 7,6 milionů konzolí PlayStation 5. Ve zprávě se nezapomíná ani na konzoli PlayStation 4, které se za poslední čtvrtletí prodalo 1,4 miliony kusů, což je celkově už 115 milionů kusů. Dobré prodeje hardwaru pomohly divizi Game and Network Services k rekordním tržbám 8,4 miliardy dolarů, přičemž čistý zisk činil 762 milionů dolarů. Zisk byl dle vydané zprávy hodně ovlivněn výrobními náklady na konzoli PlayStation 5, které byly vyšší jak stanovená prodejní cena. Většina příjmů SIE tak pochází z prodeje softwaru.

Další informace 

  • PlayStation Plus má v současnosti předplaceno 47,4 milionů hráčů. Jde o nárůst o 8,6 milionů oproti stejnému období před rokem. 
  • Za poslední čtvrtletí se prodalo 103,7 milionů her pro konzole PlayStation. Jde o nárůst o 20,4 milionů oproti předchozímu roku. 
  • Sony prodala 18,4 milionů first-party her za poslední čtvrtletí. 
  • 53% her se prodalo skrze digitální distribuci. 
  • Společnost Sony měla za poslední čtvrtletí tržby 25,7 miliard dolarů, což je o 9% více jak před rokem. Čistý zisk činil 2,8 miliardy dolarů, což je nárůst o 62% oproti minulému roku. 

Zdroj: Tisková zpráva

PlayStation 5

ps5
Sony Interactive Entertainment, Sony Interactive Entertainment
KARTA HRY

Komentáře