Sony prodala během prvních šesti týdnů 600 tisíc kusů headsetu PlayStation VR2, další informace z finanční prezentace

novinka  62
Martin Šmíd, 24. 5. 2023 1:35
Společnost Sony dnes ve své finanční prezentaci zmínila, že během prvních šesti týdnů prodala zhruba 600 tisíc kusů nového headsetu PlayStation VR2 pro konzoli PlayStation 5. To je o zhruba 8% více než se prodalo za stejné období prvního headsetu PlayStation VR pro konzoli PlayStation 4. Nepotvrdily se tak dřívější informace Bloombergu, podle nichž se headset prodává hodně špatně a za první měsíc se prodalo jen 270 tisíc kusů. Sony ve zprávě dodává, že bude headset i nadále podporovat velkým množstvím her, mezi nimiž je třeba Beat Saber, Resident Evil 4, Synapse, Crossfire Sierra Squad nebo Ghostbusters: Rise of the Ghost Lord. Nové hry budou oznámeny i během dnešní prezentace PlayStation Showcase. Uvidíme, jak si headset povede do budoucna, ale počáteční prodeje nejsou špatné.

Další zajímavosti z finanční prezentace PlayStationu

  • Předplatné PlayStation Plus Extra má v současnosti 6,1 milionu hráčů, PlayStation Plus Premium pak 8 milionů hráčů.
  • PlayStation 5 je dle Sony nejžádanější konzolí Sony v celé její historii.
  • Sony očekává, že letos na podzim už budou prodeje konzole PlayStation 5 větší než konzole PlayStation 4 za stejný čas. Menší jsou nyní hlavně z důvodu počátečních problémů se zásobováním.
  • 40% připravovaných her pro konzoli PlayStation 5 jsou nové značky. Do budoucna by Sony chtěla připravovat 50% nových značek.
  • Hráči utrácí na konzoli PlayStation 5 za hry i rozšíření více peněz než na PlayStationu 4.
  • Do budoucna je cílem mít větší rozmanitost her. Pořád se počítá s příběhovými hrami pro jednoho hráče, ale také live service hrami, na nichž pracuje třeba Bungie, Haven, ale i Guerrilla nebo Naughty Dog (The Last of Us hra).
  • Cílem do budoucna je vydávat minimálně dvě a více velkých her každý rok.
  • Sony se zvýšil příjem z prodeje her na PC. Hry Marvel’s Spider-Man se prodalo na PC 1,5 milionu kopií, hry The Last of Us Part I pak 368 tisíc kopií. Hermen Hulst během prezentace zmínil, že PC se stalo důležitou součástí podnikání PlayStationu, hlavně díky Bungie a úspěchu Spider-mana. 
  • Do budoucna se bude Sony pořád hlavně zaměřovat na konzole PlayStation, ale zároveň rozšiřovat i svůj obsah na PC a mobilní platformy, aby oslovila další hráče.
  • Oslovit chce i lidi, kteří hry nehrají, a to skrze filmy nebo seriály. Do budoucna bude těchto projektů přibývat.


Celou finanční zprávu naleznete na oficiální stránce Sony.

Zdroj: TZ

PlayStation 5

ps5
Sony Interactive Entertainment, Sony Interactive Entertainment
KARTA HRY

Komentáře