Sony prodala 54,8 milionů konzolí PlayStation 5 a 10 milionů kopií hry Marvel’s Spider-Man 2

novinka  63
Martin Šmíd, 14. 2. 2024 8:52
Společnost Sony dnes zveřejnila své finanční výsledky za poslední čtvrtletí, přičemž nás bude nejvíce zajímat, jak se dařilo herní divizi, pod níž spadá i celá značka PlayStation. Během posledních tří měsíců posledního kalendářního roku poslala Sony do obchodů 8,2 milionu konzolí PlayStation 5. To je méně, než plánovala, a proto bylo oznámeno, že už nemůže být dosaženo cíle prodat v letošním fiskálním roce, který končí k 31. březnu 2024, prodat 25 milionů konzolí PlayStation 5. Sony proto svoji předpověď snížila na 21 milionů. Celkově už poslala Sony do obchodů 54,8 milionu konzolí PlayStation 5.

Další podrobnosti z finanční zprávy

  • Během posledních tří měsíců měla Sony přes 123 milionů aktivních uživatelů na PlayStation Network. To je o 11 milionů více než před rokem.
  • Tržby za poslední čtvrtletí byly 10,2 miliardy dolarů. To je o 16% více než před rokem. Provozní zisk činil 0,6 miliardy dolarů, což je o 26% méně než před rokem. Sony to připisuje akcím, během nichž byla konzole PlayStation 5 prodávána se slevou. 
  • Za poslední tři měsíce se prodalo 89,7 milionů her pro konzole PlayStation 5 a PlayStation 4. To je o 3,2 miliony více než před rokem.
  • Sony prodala za poslední čtvrtletí 16,2 milionu kopií first-party her. To je pokles o 4,6 milionu oproti předchozímu roku.
  • 66% her se prodalo skrze digitální distribuci.
  • Hry Marvel’s Spider-Man 2 se za první tři měsíce prodalo přes 10 milionů kopií.
  • „Co se týče first-party produkce, chceme se i nadále soustředit na vývoj kvalitních her pro jednoho hráče a live service her. Přestože v současnosti vývoj probíhá, neplánujeme v příštím finančním roce vydání nového dílu v oblíbené sérii (hru jako God of War Ragnarok a Marvel’s Spider-Man 2),“ oznámila Sony. Ta se bude tedy zaměřovat především na nové značky.
  • Protože konzole PlayStation 5 vstoupí do druhé poloviny svého životního cyklu, očekává Sony postupný pokles prodejů. Očekává ovšem zvýšení prodeje her od třetích stran.


Zdroj: TZ

PlayStation 5

ps5
Sony Interactive Entertainment, Sony Interactive Entertainment
KARTA HRY

Komentáře