Sony prodala 25 milionů konzolí PlayStation 5

novinka  41
Martin Šmíd, 1. 11. 2022 9:24
Společnost Sony dnes během své finanční zprávy oznámila, že prodala už 25 milionů konzolí PlayStation 5, přičemž 3,3 milionu se prodalo za poslední sledované čtvrtletí (Q2 – 2022). Jde tedy o naprosto stejné číslo jako před rokem. Celkově tak Sony prodala za letošní finanční rok 5,7 milionů konzolí PlayStation 5, což je zatím daleko za cíly Sony, která chce do konce finančního roku prodat 18 milionů konzolí PlayStation 5. Uvidíme, jak ji v plánech pomůže obecně vždy silný konec roku spojený s Vánoci a hlavně vydání očekávané akční hry God of War Ragnarök. Sony totiž i nyní očekává, že tohoto čísla se jí povede dosáhnout.

Další informace z finanční zprávy

  • Herní divize Sony vykázala za poslední čtvrtletí tržby ve výši 4,88 miliardy dolarů, což je meziroční nárůst o 12%. Zisk na druhou stranu výrazně klesl o 49%. Sony uvedla, že to bylo způsobeno většími investicemi na vývoj her, ale také nákupem studia Bungie a také kurzem jenu oproti americkému dolaru.
  • Počet předplatitelů služby PlayStation Plus je nyní 45,4 milionů, což je pokles o 1,8 milionu oproti předchozímu roku (47,2 milionů)
  • Během posledního čtvrtletí se prodalo 62,5 milionů her pro konzole PlayStation 5 a PlayStation 4, což je pokles o 13,9 milionů kopií oproti stejnému období před rokem
  • Během posledního čtvrtletí prodala Sony 6,7 milionů kopií first-party her. Ve stejném čtvrtletí před rokem to bylo 7,6 milionů.
  • 63% her se za poslední čtvrtletí prodalo skrze digitální distribuci na konzolích PlayStation
  • Aktivně službu PlayStation Network používá 102 milionů hráčů, což je také pokles oproti 104 milionům před rokem.

Zdroj: TZ

PlayStation 5

ps5
Sony Interactive Entertainment, Sony Interactive Entertainment
KARTA HRY

Komentáře