Sony představila pět her z programu India Hero Project

novinka  5
Martin Šmíd, 5. 3. 2024 16:44
Sony před několika lety spustila program PlayStation Hero Project, v rámci něhož podporovala čínská studia s vývojem a následným vydáváním jejich her. Program se osvědčil a díky němu jsme se dočkali hned několika povedených her, další jsou navíc na cestě. V minulém roce byl podobný program spuštěn i pro indické vývojáře, no a dnes jsme se dočkali oznámení prvních her, které do něj budou spadat a vyjdou pro PC a konzole PlayStation.

Meteora: The Race Against Space Time

  • Vývojáři: Big Boot Games
  • Platformy: PC, PlayStation 5 a PlayStation VR2


V této survival závodní hře se ujímáte meteoritu, jenž si musí proklestit cestu vesmírem.

Fishbowl

  • Vývojáři: imissmyfriends
  • Platformy: PlayStation 5 a PC


Fishbowl je příběh ze života, který hráče zavede na cestu plnou nostalgie a melancholie, zkoumá témata smutku, spojení a sebepoznání a odehrává se v kulturní krajině městské Indie. Podle vývojářů bude vyprávět vícegenerační příběh v líbivé pixelovité grafice za doprovodu originálního soundtracku, jenž se točí kolem Alo, která musí vyrazit v novém městě do své první práce. Zmíněny jsou i volby, které budou ovlivňovat příběh.

Mukti

  • Vývojáři: Underdogs Studio
  • Platformy: PlayStation 5 a PC


Mukti je příběhová hra z pohledu první osoby, která se odehrává v prostředí indického muzea a zabývá se společenským problémem: obchodováním s lidmi. „Ve hře Mukti se hráči vydávají na objevnou cestu labyrintem chodeb muzea a odhalují otřesné pravdy a skryté příběhy, které stojí za pohromou obchodování s lidmi. Prostřednictvím bohatého příběhu a strhujících herních mechanismů Mukti vyzývá hráče, aby se konfrontovali s realitou, které čelí oběti a přeživší, a vrhá světlo na tento naléhavý globální problém," stojí v popisku hry od vývojářů.

Requital: Gates of Blood

  • Vývojáři: Holy Cow Productions
  • Platformy: PlayStation 5 a PC


Requital: Gates of Blood je dle popisku od vývojářů 2D akční plošinovka inspirovaná egyptskou mytologií, která se odehrává v mystickém podsvětí. Hráči se ujmou role Zahry, která prochází posmrtným životem, aby porazila mocné strážce. Během toho má čelit řadě nepřátel i bossům, mezi nimiž mají být mocní bohové, démoni a jiné bestie.

Suri: The Seventh Note

  • Vývojáři: Tathvamasi
  • Platformy: PlayStation 5 a PC


Jde o 2D akční hra se silným důrazem na průzkum, která je zasazená do kulis bájné Indie. Svět má obsahovat příběhy inspirované indickou mytologií i mytické lokace - od plovoucích chrámů v Himálaji, ztracených pevností Rádžasthánu, starobylých džunglí zasazených do Západního Ghátu a mnoha dalších.

Zdroj: TZ

PlayStation 5

ps5
Sony Interactive Entertainment, Sony Interactive Entertainment
KARTA HRY

Komentáře