Sony oznámila Project Leonardo pro konzoli PlayStation 5

novinka  45
Martin Šmíd, 5. 1. 2023 2:50
Sony se v posledních letech hodně snaží, aby si její hry mohli zahrát a užít i hráči s různými postiženími. I proto dnes oznámila zcela nový plně přizpůsobitelný ovladač s pracovním názvem Project Leonardo, který bude dostupný pro konzoli PlayStation 5. Ten obsahuje kruhovou základnu, vyměnitelná tlačítka i joysticky, díky čemuž si budou moci hráči vytvořit vlastní rozložení tlačítek. Zajímavostí je, že gamepad Project Leonardo bude možné zkombinovat s klasickým DualSense nebo druhým gamepadem Project Leonardo a udělat z něj jeden velký gamepad, který nebude limitován pevně stanoveným tvarem.

„Přístupnost je pro nás v PlayStationu důležitým tématem a chceme i nadále zvyšovat laťku, abychom umožnili každému hráči zažít radost z hraní her. Ať už jde o robustní možnosti přístupnosti ve hrách PlayStation Studios, jako je God of War Ragnarök od Sony Santa Monica nebo The Last of Us Part I od Naughty Dog, nebo o širokou škálu funkcí v uživatelském rozhraní našich konzolí PS4 a PS5, jsme zapálení pro snižování překážek v hraní pro každého hráče. Dnes jsme na CES oznámili další krok na naší cestě za zpřístupněním her: Project Leonardo pro PlayStation 5. Project Leonardo, na jehož vývoji se zásadním způsobem podíleli odborníci na přístupnost, členové komunity a herní vývojáři, je náš kódový název pro novou vysoce přizpůsobitelnou sadu ovladačů, která pomůže mnoha hráčům s postižením hrát hry snadněji, pohodlněji a po delší dobu,“ stojí v oznámení Sony.

Project Leonardo je v současnosti stále ve vývoji a vývojáři budou sbírat zpětnou vazbu, aby ho mohli ještě zlepšit. Datum vydání nebylo zatím stanoveno a podle informací ještě chvilku potrvá, než se dostane na pulty obchodů.

Zdroj: TZ

PlayStation 5

ps5
Sony Interactive Entertainment, Sony Interactive Entertainment
KARTA HRY

Komentáře