Sony měla oslovit většinu herních vydavatelů, jestli by byl zájem vydat hry s exkluzivitou pro PS5

novinka  173
Martin Šmíd, 8. 8. 2020 18:44
V posledních dnech se na internetu hodně řeší Sony a její politika ohledně získávání exkluzivního obsahu do her pro konzole PlayStation (Marvel's Avengers), případně konzolových exkluzivit pro PlayStation 5, mezi kterými je třeba Deathloop a Ghostwire: Tokyo od Bethesdy nebo Project Athia od Square Enixu. Imran Khan, bývalý redaktor magazínu Game Informer, včera přišel s informací, že Sony má být hodně agresivní ve vyjednávání ohledně exkluzivit s třetími stranami, přičemž kolikrát neváhá pořádně otevřít svojí peněženku. Pro Kinda Funny Games Daily dokonce řekl, že si měla Sony zajistit konzolovou nebo časovou exkluzivitu pro některé velké dříve multiplatformní hry, přičemž až budou oznámeny, má to být obrovský šok pro hodně hráčů na konkurenčních platformách. I proto má Sony zdržovat oznámení některých her třetích stran, protože má na ně exkluzivní dohodu. „Drží něco, z čeho jsem opravdu překvapený, a nebyl bych překvapen, pokud by to oznámili v brzké době," říká.

Na fóru ResetEra se hned začalo řešit, že by mohlo jít o GTA 6 od Rockstartu, případně Final Fantasy XVI od Square Enixu, o němž se v poslední době také hodně mluvilo. Dokonce padla zmínka i o Starfieldu od Bethesdy, který byl oznámen před několika lety, ale zatím nemá stanovené datum vydání a ani neznáme platformy. Imran Khan dnes poskytl na fóru ResetEra další podrobnosti. Podle jeho informací není žádný velký vydavatel, na jehož dveře by Sony nezaklepala a neměla zájem o konzolovou exkluzivitu nebo exkluzivní obsah. „Neexistuje žádný významný vydavatel, na kterého by se Sony neobrátila a nezeptala se, jestli je možné udělat nějaký obchod,“ říká. Dodává navíc, že i Microsoft se takto obrací na vydavatele a různé vývojáře, ale většinou se mu nechtěla platit požadovaná částka, kterou navíc měla Sony svoji první nabídkou hodně navýšit. 

Na závěr pak Imran Khan dodal, že by si hráči měli zvykat ve spojení s konzolí PlayStation 5 na slogany jako Console Exclusive a PlayStation Advantage. Každopádně jde zatím jen o informace jednoho známého herního novináře. Až čas ukáže, jestli měl pravdu. 

Zdroj: wccftech.com

PlayStation 5

ps5
Sony Interactive Entertainment, Sony Interactive Entertainment
KARTA HRY

Komentáře