Sony má odhalit nový Silent Hill už velmi brzy

novinka  45
Martin Šmíd, 21. 5. 2020 19:48
O možném návratu Silent Hill série se v poslední době napsalo opravdu hodně. Nyní spekulace znovu rozvířil známý insider Dusk Golem, který má velmi dobré informace třeba o Capcomu a sérii Resident Evil, ale také pravidelně informuje i o jiných hrách, které vytvářejí japonská studia. Podle jeho informací v roce 2018 oslovilo Konami několik studií po celém světě, aby přišla s nápady na jakýsi restart série i epizodickou záležitost ve stylu The Walking Dead od Telltale. Tuto informaci získal Dusk Golem od svého kamaráda, který měl být jedním z oslovených vývojářů a dokonce měl mít možnost si přečíst maily od Konami.

Další Informace, které zmiňuje, už nemůže přímo ověřit, ale má je z dobrých zdrojů, a vlastně jen potvrzují to, o čem se nějakou dobu spekuluje.

  • Nový Silent Hill je ve vývoji v SIE Japan Studios a vzniká exkluzivně pro PlayStation 5
  • Režisérem je Keiichiro Toyama (Silent Hill, Siren a Gravity Rush), hudbu má skládat Akira Yamaoka a za vizuální zpracování je zodpovědný Masahiro Ito
  • Na hře pracuje hodně vývojářů, kteří v minulosti vytvořili Siren a Gravity Rush
  • Sony nemá zájem koupit značku Silent Hill, jen si ji vypůjčila
  • S hrou nemá nic společného Kojima Productions
  • Nejde o remake, ale o soft restart série, kterým chce Sony oslovit nejen fanoušky, ale i nové hráče. Ti tak nemusí znát předchozí díly.
  • V současnosti už existuje hratelné demo a Sony hodlá hru ukázat v brzké době při první prezentaci konzole PlayStation 5

I když pochází informace z důvěryhodného zdroje, je nutné k nim přistupovat obezřetně a čekat na oficiální oznámení ze strany Konami nebo Sony. 

Zdroj: twitter

PlayStation 5

ps5
Sony Interactive Entertainment, Sony Interactive Entertainment
KARTA HRY

Komentáře