Sony: DualShock 4 není Playstation Move ovladač

novinka  17
Martin Šmíd, 25. 2. 2013 14:00
Když byl představen gamepad DualShock 4 ke konzoli Playstation 4, mnozí herní novináři, aniž by si zjistili pořádné informace, začali do světa v novinkách a nejrůznějších podcastech prohlašovat, že jde o nový Playstation Move ovladač. To ale není vůbec pravda, jak nyní potvrdil i Michael Denny ze Sony Worldwide Studios Europe. „Nejedná se o Move ovladač, protože Move ovladač je jiný a kompatibilní s konzolí Playstation 4 a novou kamerkou Playstation 4 Eye. Dualshock 4 samozřejmě zlepšuje možnosti SIXAXIS snímání pohybu, takže určitě hraní s pohybovým ovládáním je možné. Já si myslím, že snímání světla z Dualshocku 4 jen přidává nové funkce do gamepadu, a rozhodně se nejedná o samostatný Move ovladač,“ řekl Michael Denny. Sony zatím přesné funkce Dualshocku 4 nepředvedla, takže musíme počkat na E3. Víme jen několik málo informací, které přikládáme znovu do novinky.

- Nový vestavěný senzor umožní mimořádně citlivé pohybové ovládání.
- Díky dotykovému panelu na přední straně ovladače budete moci s hrami komunikovat novými způsoby.
- Další zvukové efekty zajistí vestavěný reproduktor – díky konektoru pro sluchátka s mikrofonem uslyšíte zřetelně a budete si moci zároveň povídat s přáteli.
- Známé dvojité analogové páčky na ovladači byly vylepšeny a jsou teď ještě přesnější.
- Nová zaoblená tlačítka L2 a R2 poskytují větší kontrolu.
- Nahrávání obrázků a videí na Facebook je nyní možné pouhým klepnutím na nové tlačítko SHARE (Sdílet).
- LED Light Bar (Světelný panel LED) na horní straně ovladače se přizpůsobí barvě herních postav, aby hráči o sobě měli navzájem přehled. S jeho pomocí také například poznáte, že je postava zraněná.
- Spolu s ovladačem byla vyvinuta i nová kamera, která sleduje polohu ovladače DUALSHOCK 4 prostřednictvím jeho LED Light Bar (Světelného panelu LED).

Zdroj: null

Playstation 4

ps4
SCEE, SCEE
Datum vydání hry:
13. 12. 2013
KARTA HRY

Komentáře