Sony dotáhla akvizici studia Bungie, to už patří do rodiny PlayStationu

novinka  10
Martin Šmíd, 15. 7. 2022 19:38
Sony před pár minutami oznámila, že dotáhla akvizici velkého amerického studia Bungie za 3,6 miliardy dolarů, které stojí za globálními akčními hity Halo a Destiny. To se tak stává součástí PlayStationu. „Věříme, že hry mají neomezený potenciál a že pokud chceme v oblasti zábavy dosáhnout něčeho, co stojí za to, musíme vsadit na naši vizi, na naše studio a na náš neuvěřitelný tým vývojářů, kteří vytvářejí nezapomenutelné světy, na nichž lidem skutečně záleží. V SIE jsme našli partnera, který nás bezvýhradně podporuje ve všem, čím jsme, a který chce urychlit naši vizi vytvářet zábavu přesahující celé generace, a to vše při zachování tvůrčí nezávislosti, která bije v srdci Bungie. Stejně jako my i SIE věří, že herní světy jsou jen začátkem toho, čím se naše IP mohou stát. Společně sdílíme sen o vytváření a podpoře kultovních franšíz, které spojují přátele po celém světě, rodiny napříč generacemi a fanoušky napříč různými platformami a zábavními médii. Dnes začíná naše cesta k tomu, aby se společnost Bungie stala globální multimediální zábavní společností,“ stojí v oznámení studia Bungie na oficiální stránce.

„Od svého vzniku v roce 1991 společnost Bungie vždy mapovala budoucnost pomocí vlastní hvězdné mapy - cesty, kterou určují naši lidé a která je určena naší komunitě. V této cestě pokračujeme s novými světy ve vývoji a nemůžeme se dočkat, až se o ně s vámi podělíme. Díky SIE je potenciál našich vesmírů neomezený. Naše budoucí hry budou podnikat odvážné kroky do pro Bungie neprobádaných prostor, budou nadále posouvat hranice možného a vždy budou postaveny na základech vytváření smysluplných celoživotních přátelství a vzpomínek. Svůj osud máme i nadále ve svých rukou. Budeme i nadále nezávisle vydávat a kreativně rozvíjet naše hry. Budeme i nadále řídit jednu jednotnou komunitu Bungie. Naše hry budou i nadále tam, kde je naše komunita, ať už se rozhodne hrát kdekoli. Díky podpoře SIE bude nejbližší změnou, kterou uvidíte, zrychlení náboru talentů v celém studiu, aby podpořili naši ambiciózní vizi. Pokud vás to oslovuje a chcete nám pomoci udělat díru do vesmíru, nabíráme lidi napříč všemi obory pro Destiny 2 i pro všechny nové světy mimo něj.“

 „Společnost SIE si více než cokoli jiného uvědomuje, že naši lidé a naše komunita jsou prioritou i srdcem našeho úspěchu, a je ochotna stát po našem boku, když budeme nadále využívat naši platformu k tomu, abychom podporovali činnost směřující k přívětivějšímu a spravedlivějšímu světu. Naším cílem je vybudovat místo, kam mohou přicházet nejkreativnější a nejtalentovanější lidé na světě a odvádět svou nejlepší práci bez ohledu na to, kdo jsou, odkud jsou nebo jak se identifikují,“ dodává studio Bungie na oficiální stránce.  

Zdroj: TZ

Destiny 2: The Witch Queen

ps4xoneps5xsx
Sony Interactive Entertainment, Bungie
Datum vydání hry:
22. 2. 2022
Žánr:
Střílečka, RPG, Taktická, Adventura
KARTA HRY
9/10

Komentáře