SEGA oznamuje multiplayerovou střílečku Hyenas od studia Creative Assembly

novinka  6
Martin Šmíd, 22. 6. 2022 19:48
Herní vydavatel SEGA dnes oznámil multiplayerovou first-person střílečku Hyenas od studia Creative Assembly, které se proslavilo strategickou sérií Total War, ale také povedenou akční hororovou hrou Alien: Isolation. Jde tedy o dlouho spekulovaný sci-fi projekt, o němž se začalo mluvit před několika lety. Nyní byl konečně blíže představen. Vývojáři hru popisují jako loupežnickou multiplayerovou týmovou akci, která se odehrává na rozlehlých vesmírných lodích s nulovou gravitací.

Hra Hyenas se odehrává v budoucnosti, kdy miliardáři kolonizovali Mars a učinili Zemi nehostinnou pro život. Hráči jsou postaveni do role pirátů, kteří tyto bohaté neřády okrádají. Každý zápas zahájí 15 hráčů rozdělených do pěti týmů po třech, a tyto týmy pak mezi sebou soupeří o to, kdo si nakrade z vesmírné lodi více pokladu a následně s ním unikne. Jak správně podotkl server IGN, koncept zní podobně jako Hunt: Showdown, ale akce je daleko rychlejší a připomíná spíše Apex Legends.

Ačkoliv vývojáři zmínili, že vesmírné lodě mají nulovou gravitaci, v některých chodbách ji bude možné vypnout, přičemž problémy s gravitací pomohou vyřešit speciální magnetické boty. Mapy mají být pak daleko rozsáhlejší než v klasických DM střílečkách, ale budou samozřejmě menší než v battle-royale hrách. Co se týče hrdinů, ti jsou rozděleni do tří tříd. Zatímco první se soustředí na akci, další na svižný rychlý pohyb, a třetí zase umí hackovat a podporovat ostatní. V dnešním streamu na IGN vývojáři představili několik hrdinů. Třeba The Pro je bankovní lupič s brokovnicí a maskou prezidenta Nixona. Velitel Wrightt je zase astronaut se speciální pistolí, která dokáže vytvořit barikády či různé kryty. Hotfix pak umí bourat zdi. Níže se můžete podívat na trailer, ukazující i další postavy, ale ty nebyly zatím blíže popsány.

„Věříme, že klíčem k úspěchu moderní střílečky je rozumět tomu, co hráči chtějí vidět a jak chtějí, aby se hra vyvíjela. Víme, že můžeme nabídnout něco zajímavého, ale také si uvědomujeme, že jsme v nevýhodě,“ říká výkonný producent David Nicholson. „Abychom se mohli postavit těm největším hrám průmyslu, musíme hned od začátku vědět, co si hráči myslí. Pokud do toho jdete, svezte se s námi. Proto po dnešním odhalení hry spouštíme také první veřejné Alpha testy.“

Hra Hyenas vzniká pro PC a konzole PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox One a Xbox Series X/S. Datum vydání nebylo stanoveno, ale plánuje se na příští rok.

Zdroj: IGN, tisková zpráva

Hyenas

ps5xsxps4xone
SEGA, Creative Assembly
Datum vydání hry:
30. 4. 2026
Žánr:
Střílečka
KARTA HRY

Komentáře