Režisér Days Gone: Metacritic skóre je pro Sony všechno

novinka  106
BarackObama, 18. 4. 2021 6:40
Zpráva o tom, že Sony odmítlo dát zelenou Bend studiu pro Days Gone 2, přiměla Davida Jaffe, herního designéra známého pro tvorbu God of War a Twisted Metal, uspořádat na svém kanálu YouTube videorozhovory s autory prvního dílu. Minulý týden měl ve svém podcastu Jeffa Rosse, včera pak byl na řadě John Garvin, kreativní režisér hry.

Garvin odhalil, že opustil Sony Bend pouhé dny po vydání hry v dubnu 2019. Když se ho Jaffe zeptal, jak reagoval na první vlnu recenzí Days Gone, Garvin odpověděl následovně:

"Těžce jsem to nesl, abych byl upřímný, protože znovu... Toto je realita Sony, skóre Metacritic je pro ně všechno. Pokud jste kreativním ředitelem nějaké franšízy a vaše výsledné skóre vyjde na 70 bodů, nebudete už kreativním ředitelem této franšízy příliš dlouho."

Společnost Sony má za sebou řadu kriticky uznávaných herních hitů, jako jsou Uncharted, The Last of Us, Horizon Zero Dawn, God of War, Marvel's Spider-Man, Dreams a nebo Ghost of Tsushima. Na druhou stranu je zřejmé, že ani vysoké skóre na Metacritic nemusí být pro Sony dostačující. V současné době je pro Sony totiž důležitý i komerční úspěch. Například Gravity Rush 2 od Japan Studia měla průměrné skóre na Metacritic 80, jenže se neprodávala vůbec dobře a proto to byla taky poslední hra, kterou kdy Team Gravity udělal. Japonské studio jako celek bylo v podstatě ukončeno a nyní se zaměří pouze na podporu Asobi Teamu, tvůrců Astro Bot Rescue Mission a Astro's Playroom, jak Sony potvrdila začátkem tohoto měsíce.

Hra Days Gone možná neměla vysoké ohlasy u kritiků (přesto si většina hráčů hru opravdu hodně užila), ale docela dobře se prodávala a podařilo se jí vybudovat si tvrdé jádro fanoušků. To dokazuje následná petice na Change.org, jenž žádá Sony o pokračování. V době psaní článku nasbírala již 32,6 tis. podpisů a dokonce samotný Jeff Ross požádal své následovatele na Twitteru, aby petici podpořili a taggovali ve svých tweetech společně s hlavou SIE Worldwide Studia, Hermenem Hulstem.

Days Gone se podívá na PC platformu již za měsíc. A pokud na ní zaznamená úspěch, mohlo by to přece jen Sony přesvědčit, aby nakonec vyvinula pokračování, čímž uspokojí všechny, kdo touží se znovu podívat do tohoto post-apokalyptického světa hemžícího se hordy zombíků.

Zdroj: wccftech.com

Days Gone

ps4ps5
SCEE, Bend Studio
Datum vydání hry:
26. 4. 2019
Žánr:
Střílečka, Adventura
KARTA HRY
8/10

Komentáře