Prodeje konzolí Xbox dál klesají, příjmy ze služeb a her rostou díky akvizici Activision Blizzard

novinka  81
Martin Šmíd, 26. 4. 2024 0:48
Microsoft dnes oznámil své finanční výsledky za poslední čtvrtletí (Q3). My se zaměříme hlavně na herní divizi, kde tržby z prodeje konzolí Xbox Series X/S meziročně klesly o 31%. Podobně tržby klesly i před rokem, takže prodeje konzolí Xbox mají hodně sestupnou tendenci a v Microsoftu z tohoto určitě moc velkou radost nemají. Navíc počítá s tím, že prodeje konzolí Xbox budou dál klesat a rok od roku budou slabší. To je možná důvod, proč Microsoft začal přemýšlet o vydávání svých her na dalších platformách. Co se týče příjmů z obsahu a služeb, kam patří třeba Game Pass, tam naopak může být Microsoft spokojen. Tady příjmy vzrostly meziročně o 62%, přičemž o 61% se postarala akvizice Activision Blizzard. Bez ní by byl meziroční nárůst o 1%. Co se týče příjmů herní divize, ty vzrostly o 51% oproti loňskému roku, 55 body na to měl vliv Activision Blizzard. Bez něj by příjmy z herní divize klesly o 4%.

Tržby herní divize činily za poslední čtvrtletí 5,45 miliardy dolarů, na což měl velký vliv Activision Blizzard. Díky tomu herní tržby překročily za poslední rok 20 miliard dolarů. 

Satya Nadella k výsledkům - „Jsme odhodláni vyjít hráčům vstříc tam, kde jsou, a přinést skvělé hry více lidem na více zařízeních. Ve třetím čtvrtletí jsme dosáhli rekordů v počtu hodin streamování her, využívání konzolí a měsíčních aktivních zařízení.“

Satya Nadella o hrách Microsoftu na ostatních platformách – „Konečně rozšiřujeme naše hry na nové platformy a poprvé jsme přinesli čtyři naše oblíbené hry pro Nintendo Switch a Sony PlayStation. Na začátku tohoto měsíce jsme měli 7 našich her mezi 25 nejrodávanějšími v obchodě PlayStation Store, což je více než kterýkoliv jiný vydavatel."

Zdroj: TZ

Xbox Series X

xsx
Microsoft, Microsoft
KARTA HRY

Komentáře