Příští týden vyjde remaster klasické adventury Blade Runner

novinka  3
Martin Šmíd, 19. 6. 2022 9:04
V roce 2020 vývojáři z Nightdive Studios oznámili přípravu remasteru klasické PC point-and-click adventury Blade Runner z roku 1997. Očekávalo se, že na něj nebudeme muset čekat moc dlouho, ale vývoj se celkem protáhl a vývojáři museli řešit řadu problémů a překážek. Naštěstí vše dokázali vyřešit a hra bude moci vyjít už příští týden 23. června pro PC i konzole PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch. Remaster této klasické hry, kterou původně vytvořilo studio Westwood (Command & Conquer série), nabídne upravenou vizuální stránku (rozlišení, lepší framerate, modely postav nebo vyhlazování), upravené ovládání a několik dalších vylepšení.

Hra je založena na filmu z roku 1982, přičemž hlavním hrdinou je detektiv Ray McCoy, který loví odpadlíky ve futuristické verzi Los Angeles roku 2019. Má tedy prakticky stejnou roli jako hrdina filmu Rick Deckard. Protože se hra odehrává paralelně s filmem, objevují se v ní i některé známé postavy jako Rachael, kterou nadabovala Sean Young. Navíc hra využívá i hudební skladby z filmu, za kterými stojí hudebník Vangelis.

Jak už bylo zmíněno výše, za remasterem stojí vývojáři z Nightdive Studios. Ti jednak v současnosti dokončují remake hry System Shock, ale v minulosti nám přinesli i několik povedených remasterů akčních klasik jako Doom 64, Quake a Shadow Man Remastered

Zdroj: Tisková zpráva

Blade Runner Enhanced Edition

nswps4xone
Night Dive Studios, Night Dive Studios
Datum vydání hry:
23. 6. 2022
Žánr:
Adventura, Point-and-click
KARTA HRY

Komentáře