Představeno poslední rozšíření pro akční hru Mafia 3 - informace a trailer

novinka  14
Martin Šmíd, 11. 7. 2017 17:51
Akční hra Mafia 3 dostane už koncem tohoto měsíce poslední plánované rozšíření s názvem Znamení časů, které se bude točit kolem kultu Ensanglante, který se neštítí v New Bordeaux páchat krvavé rituály. Kromě nových hlavních misí s podle vývojářů temným příběhem a několika novými postavami, nemají chybět ani nová vozidla nebo nové vybavení v podobě třeba vrhacích nožů. Níže v novince se můžete podívat na dnešní oznamující trailer.

Oficiální informace z tiskové zprávy

Vyhořelý bar U Sammyho je posetý lidskými těly – výsledek šíleného obětního rituálu. Teď je na Lincolnu Clayovi, otci Jamesovi – a vás – abyste odhalili dostatek stop a vodítek, které vám pomohou osvobodit mladou ženu ze spárů krvežíznivé sekty. „Znamení časů“ přináší temný výlet do drogami ovládaného podsvětí New Bordeaux. Na co se můžete těšit, až 25. června „Znamení časů“ vyjde? Na následujících řádcích se dozvíte spoustu informací o třetím přídavku pro hru Mafia III v rámci Season Pass.

V rozšíření „Přidej, kotě!“ jste si užili zběsilých honiček a kaskadérských kousků na pozadí venkovského městečka Sinclair Parish. Rozšíření „Na kameni kámen“ vám nabídlo akční dobrodružství s parťákem Johnem Donovanem po boku. S rozšířením „Znamení časů“ nyní na scénu přichází tajemná sekta, která vás vtáhne do děsivé hry na kočku a myš, připomínající spíše psychologické thrillery 60. let. Těšit se můžete na několik nových herních možností, stejně jako nové vybavení a vozy do vaší flotily.

Bill Harms a Ed Fowler, neboli hlavní scénárista a senior scénárista ze studia Hangar 13, nám prozradili, na co se v rozšíření „Znamení časů“ můžeme těšit.

PRAVDA MŮŽE BÝT STEJNĚ ZVLÁŠTNÍ JAKO FIKCE – Bill Harms, hlavní scénárista
Inspirace pro rozšíření „Znamení časů“ je poměrně zřejmá. 60. léta vibrovala společenskými a občanskými nepokoji – které jsme ostatně zevrubně popsali v naší hře – ale také halucinogenními experimenty a šílenými kulty, z nichž snad ten nejhrůznější představovala nechvalně proslulá Mansonova rodina. To vše nás inspirovalo k vyprávění příběhu, který by tuto dobu symbolizoval, a nakonec z toho vzešla sekta Ensanglante, se kterou se v New Bordeaux pustíte do křížku.

I my však musíme přiznat, že tentokrát vás čeká zcela jiný zážitek, než když se Lincoln pouštěl do boje s italskou mafií, šel po zkorumpovaných policistech v rozšíření „Přidej, kotě!“ nebo v rozšíření „Na kameni kámen“ pomáhal svému starému parťákovi z války.

V každém z příběhů DLC vidím tři rozdílné Lincolnovy prožitky a způsoby, jakými se snaží bojovat se svým zármutkem a hledat cestu vpřed. Máme tu někoho, jako je Lincoln, který se na počátku hry snaží vyrovnat se zradou. V rozšíření „Znamení časů“ pak nachází někoho, kdo potřebuje pomoc – kdo si není schopný pomoci sám – a komu může skutečně nějak smysluplně pomoci.

V téhle postavě, tedy Anně, vidí částečně sebe sama – a všechny společné znaky nejrůznějších traumatizujících zážitků. V tomto případě nejde o nějakou cestu za odplatou či spásou, Lincoln se jí prostě jen snaží zabezpečit klid, který sám sobě zajistit nedokázal.

Celým tímto Lincolnovým příběhem rozhodně rezonuje zcela jiný pocit. Je mnohem niternější, častokrát slyšíte Lincolna, jak při hledání stop a vodítek mluví sám k sobě. A co víc, v tomto případě ani nemá kontrolu nad vším, co se děje – a častokrát si ani není jistý tím, co je nebo není skutečné. Oproti situaci, kdy stál proti Marcanově rodině, nemá tentokrát na své straně vůbec žádnou výhodu. Netuší, co je Ensanglante zač nebo co má v plánu. Všechny střípky informací dává dohromady souběžně se samotnými hráči.

NOVÉ MOŽNOSTI HRANÍ – Ed Fowler, senior scénárista
V rozšíření „Znamení časů“ vás hned od počátku čeká mnohem rozvážnější tempo. Snažíte se přijít na kloub tajemství a spolu s Lincolnem nacházíte podivné stopy či nápisy – dokonce budete ohledávat mrtvá těla. Pozorným průzkumem prostředí a odhalováním stop pomocí UV lampy postupně zjistíte, odkud sekta Ensanglante operuje a co k čertu chtějí provést s New Bordeaux. V tomto rozšíření máme několik vyšetřovacích oblastí, ve kterých metodickým pátráním postupně odhalujete pravdu... abyste se v jiné chvíli octli v prudkých přestřelkách tváří v tvář samotným členům sekty.

Čekají na vás šílení sektáři, kteří se před vámi zčistajasna objeví s nožem v ruce. A pokud ho po vás mrští, budete ho po nich samozřejmě moct mrsknout zpátky. Během prozkoumávání nových oblastí v New Bordeaux se setkáte i s po zuby ozbrojenými psychopaty, kteří se vás za každou cenu pokusí zastavit nebo aspoň zpomalit.

A když už mluvíme o zpomalení, rozšíření „Znamení časů“ přichází s možností zpomalených přestřelek. Jakmile takovou možnost spustíte, získáte navíc několik sekund na likvidaci svých protivníků. A co víc – trefováním nepřátel do hlavy si režim zpomalení můžete prodloužit, tak nezapomeňte přesně mířit!

Zdroj: Tisková zpráva

Mafia 3

ps4xone
2K Games, Hangar 13
Datum vydání hry:
7. 10. 2016
KARTA HRY
6/10

Komentáře