Představena akční hra MATCHO od českého studia FiolaSoft, vyjde pro PC a konzole PS5 a Xbox Series

novinka  20
Martin Šmíd, 30. 3. 2022 18:57
Už nějakou dobu víme, že české studio FiolaSoft Studio připravuje svoji první 3D hru s názvem MATCHO. Zatím jsme o ní moc informací neměli, ale nyní byla konečně blíže představena, takže si můžeme udělat docela dobrý obrázek o tom, jak bude vypadat a hrát se. „Vypravte se, společně s Maxem a jeho přáteli, na epické dobrodružství, při kterém se pokusí společně zastavit mysteriózní mimozemskou invazi, zachránit Zemi a nalézt lék pro zvláštní nemoc, která hlavního hrdinu trápí. Bojujte v akčních arénách, jak nikdy předtím a prozkoumejte obrovské mapy - to vše v ohromující grafice a s šíleným arzenálem schopností, včetně svobodného pohybového parkour systému. Představujeme Match-3 FPS - unikátní kombinaci žánrů, která zahrnuje frenetickou střelbu se strategií a nutností se umět rychle rozhodovat. Prozkoumejte příběhové kapitoly, ve kterých rozhodnete o osudu Maxe a celého světa,“ píší vývojáři.

„Ve hře MATCHO hrajete za superhrdinu, který dokáže označit nebezpečné brouky pomocí svých rukou. Označování je klíčovou součástí hry. Označením tří nebo více brouků stejné barvy vytvoříte spojení a necháte je následnou explozí zmizet. Po vytvoření spojení můžete řetězit další spojení a vytvářet obrovská komba vedoucí k získání vyššího skóre. Tento systém je velmi snadný na pochopení a naučení. A zjistili jsme, že vede k jedinečným strategickým situacím ve hře. Pomocí vestavěného rozsáhlého pohybového systému můžete běhat po stěnách, použít dvojitý skok, vznášet se nebo se vymrštit libovolným směrem. Rozšiřte své pohybové možnosti pomocí kombinování vašich schopností a vytvářejte tak rozsáhlá komba!“

„Jedná se o plnohodnotnou nezávislou videohru, kterou s láskou vyvíjí malá skupina přátel a vývojářů z Česka. MATCHO sice tvoříme s omezenými prostředky, ale designová rozhodnutí činíme bez kompromisů. Je to FPS, kterou jsme si vždycky chtěli hrát. A už se nemůžeme dočkat na chvíli, kdy se dostane do rukou Vám. Můžeme vám slíbit, že projdete řadou vzrušujících plošinovkových úseků, budete řešit chytré hádanky a promluvíte si s mnoha sympatickými postavami. MATCHO je naše vlastní pojetí moderního superhrdinského příběhu s dechberoucím stylizovaným vizuálním zpracováním, které pohání Unreal Engine 4,“ stojí dále na oficiální stránce hry.

Zmíněné herní prvky

  • Jedinečná hratelnost kombinující žánr spoj-tři s FPS
  • Moderní pojetí chytrého designu hádanek a plošinovek
  • 5 příběhových lokací, 3 nekonečné mapy a více než 30 jedinečných výzev
  • Plně dabováno: všechny scény jsou také natočeny pomocí motion capture
  • Funkce zpřístupnění pro barvoslepé a volitelná křivka obtížnosti
  • Přibližně 8 hodin originální hratelnosti


„Hra MATCHO je v současné době vyvíjena pro PC Windows a její vydání je naplánováno na rok 2022 - zároveň se ovšem chystáme hru vydat i pro konzole Xbox Series X|S a PlayStation 5. Protože chceme hru vydat na všech platformách současně, možná budeme muset datum vydání posunout na rok 2023, ale pokud se tak stane, budeme vás o tom předem informovat,“ píší vývojáři ohledně termínu vydání. 


Zdroj: Tisková zpráva

MATCHO

ps5xsx
FiolaSoft Studio, FiolaSoft Studio
Žánr:
Puzzle, Střílečka
KARTA HRY

Komentáře