Předlohou pro hlavního hrdinu Assassin’s Creed Red má být skutečný africký samuraj jménem Yasuke

novinka  27
Martin Šmíd, 7. 11. 2023 16:43
Uznávaný herní insider Tom Henderson dnes na svém webu Insider Gaming přinesl nové podrobnosti o připravované akční hře Assassin’s Creed Red. Především jeho hlavním hrdinovi. Podle jeho informací se bude jmenovat Yasuke a je založen na skutečném africkém samuraji stejného jména. Pokud by se to potvrdilo, byl by to první hrdina série Assassin’s Creed, který je založen na skutečné historické postavě. Zatímco se vývojáři pro něj nechali inspirovat, napsali mu ovšem zcela nový příběh, aby lépe zapadl do hry a odpovídal jejímu směru.

Už dříve bylo odhaleno, že druhou hratelnou postavou bude ženská protagonistka Naoe. Podle Hendersona je její celé jméno Naoe Fujibayashi a je dcerou legendárního skutečného Fujibayashi Nagata. Stejně jako příběh Naoe má i ten Yasuka začínat tragédií. V Assassin’s Creed Red má být Yasuke otrokem cestujícím na otrokářské lodi. Ta bude ovšem přepadena a všichni na ní budou zabiti. Přežít má jen hlavní hrdina. Yasuke má být po této události zachráněn a přivezen do Japonska, kde se po Nobunagovými službami naučí cestě samuraje. Podle Hendersona mají být Naoe a Yasuku na začátku nepřátelé, ale následně se z nich stanou spojenci v touze sjednotit Japonsko.

Insider Gaming dodává, že mezi dalšími historickými postavami, které se ve hře Assassin’s Creed Red objeví, je Fujibayashi Nagato (otec Naoe), Oda Nobunaga, Akechi Mitsuhide, Hattori Hanzo, Toyotomi Hideyoshi, Kōdai-in, Oichi, Ashikaga Yoshiaki, Akechi Kagemitsu a další.


Zdroj: Insider Gaming

Assassin's Creed Mirage

xsxps5ps4xone
Ubisoft, Ubisoft
Datum vydání hry:
5. 10. 2023
Žánr:
Adventura
KARTA HRY
8/10

Komentáře