PlayStation 4 dostane už zítra update na 3.00

novinka  36
Martin Šmíd, 29. 9. 2015 14:27
Společnost Sony dnes oznámila, že už zítra dostane konzole PlayStation 4 update firmwaru na verzi 3.00, která přinese řadu zajímavých novinek. Na seznam se můžete podívat níže v novince, přikládáme tiskovou zprávu i dnes vydané video.

Aktualizace přinese spoustu nových funkcí a vylepšení, včetně nových způsobů jak spojit hráče a obohatit jejich zážitky se systémem PS4, tak i bez něj. Klíčové funkce aktualizace nabídnou větší sociální interakci a nové způsoby hraní, například uvedení komunit na PS4, což všem umožní vytvářet, objevovat a připojovat se ke komunitním profilovým stránkám. Každý komunitní profil založený vlastníkem a zaměřený na určité téma či hru bude obsahovat:

  • Komunitní zeď, kterou si mohou členové prohlížet. Ta bude sloužit jako oznamovací tabule řízená vlastníky a moderátory a sloužící k obecné diskuzi.
  • Oblast komunita právě hraje, ve které lze hledat členské skupiny a připojovat se k nim
  • Stránku členů komunity, na které bude seznam všech členů komunity.

Díky aktualizaci softwaru systému verze 3.00 bude hraní na PS4 znamenat víc sociálních zážitků a jako součást hlavní aktualizace sociálních médií je v plánu představení dvou nových partnerských služeb pro funkci SHARE. Hráči získají možnost pomocí tlačítka SHARE bezdrátového ovladače DUALSHOCK®4 sdílet 10sekundová videa přímo na Twitter a videozprávy z Twitteru se budou současně zobrazovat na všech ostatních kanálech včetně „What’s New“ (Co je nového). Dále se v aktualizaci představí funkce YouTube Live, která všem hráčům ve všech hrách umožní živé streamování videa ve vysoké kvalitě.

Aktualizace softwaru systému verze 3.00 dále zjednoduší účast v herních událostech a jejich sledování ostatními hráči uvedením funkce Události pro PS4. Tato funkce umožní hráčům objevovat, registrovat, účastnit se a sledovat herní události a velmi jednoduše je zpřístupní pomocí voleb „Mé události“ a „Vybrané události“. Oznámení o časech zahájení událostí lze dostávat jak na PS4, tak i do aplikace PlayStation®App, hráči pak budou moci události sdílet přímo na Facebook či Twitter pouhým stiskem tlačítka SHARE na bezdrátovém ovladači DUALSHOCK®4.

Tato aktualizace díky rozšíření funkce vysílání hráčům také umožní požádat o sledování hry kamarádů, jakmile se jejich aktivita zobrazí v sekci „Právě hraje“. Po žádosti o sledování vysílání může přítel zareagovat spojením s příslušným hráčem nebo zahájením sdílené hry.

Do aplikace Přátelé na PS4 bude přidána možnost Oblíbené skupiny. Hráči budou moci označit nové či existující skupiny jako své oblíbené, takže bude nyní mnohem jednodušší zjistit on-line stav přátel a okamžitě zahájit hru. Hráči budou moci vytvářet a připojovat se k více skupinám, měnit název skupiny a upravovat náhled, a navíc budou přidány samolepky – obrázky vyjadřující emoce, které si lze vzájemně posílat jako zprávy.

Aktualizace softwaru systému dále přinese navýšení PS4 kapacity on-line úložiště z 1 GB na 10 GB všem členům služby PlayStation Plus.

Aktualizace softwaru systému verze 3.00 přinese vylepšení služby Live from PlayStation, v níž bude oblíbený obsah komunity uspořádán pro zobrazení všem. Hráči budou moci sledovat nejoblíbenější vysílání, videoklipy a snímky obrazovky sdílené z PS4. Oblíbenost bude stanovována podle počtu zhlédnutí ostatními hráči.

Mezi další klíčové aktualizace patří sekce Co je nového, která umožní zapojení v reálném čase a k tomu možnost živě komentovat aktivitu hráčů. Nově bude možné ukládat i obrázky z her ve formátu PNG, aby se zachovala co největší kvalita. 

Zdroj: blog.eu.playstation.com

Playstation 4

ps4
SCEE, SCEE
Datum vydání hry:
13. 12. 2013
KARTA HRY

Komentáře