Playstation 4 bude po zapnutí vyžadovat update firmwaru na verzi 1.5

novinka  32
Martin Šmíd, 25. 10. 2013 17:15
Vydání next-gen konzole Playstation 4 se pomalu blíží. Sony dnes oznámila, že až si nově zakoupenou mašinku přinesete domů, budete si muset stáhnout nový firmware ve verzi 1.5, který aktivuje hned několik zajímavých novinek a vychytávek. Firmware by měl mít kolem 300 MB, stahovat se bude několik minut, samozřejmě bude hodně záležet na vašem připojení a pak taky na vytíženosti serverů. Níže v novince se můžete podívat, co přesně update přinese, a že je toho tedy dost.

Remote Play – Uživatelé budou moci hrát své PS4 tituly nejen na velké televizi, ale také na kapesní konzoli Playstation Vita skrze Wi-Fi síť. Sony očekává, že většina PS4 her bude Remote Play podporovat, Abyste je mohli hrát na Playstation Vita, budete si muset i na tuto kapesní konzoli stáhnout nový update, který přidá položku PS4 Link.

Second Screen – Hráči mohou používat PS4 Link aplikaci na PSV nebo Playstation aplikaci pro iPhone, iPad a Android, aby bylo možné tato zařízení použít jako druhou obrazovku u her, které tuto možnost budou podporovat.

Nahrávání gameplay záběrů a vytváření obrázků – Playstation 4 umožňuje bezproblémové nahrávání gameplay záběrů. Hráči budou moci sdílet svá epická vítězství jednoduše stisknutím tlačítka SHARE na Dualshocku 4. Bude možné vytvářet obrázky nebo nahrát posledních 15 minut hry. V PS4 budete moci sdílet videa na facebooku, případně obrázky na svém twitteru.

Vysílání a sledování hraní – Playstation 4 umožňuje vysílat právě hranou hru v reálném čase fanouškům z celého světa pomocí služeb Ustream a Twitch. Vysílání půjde sledovat normálně přes Playstation 4 nebo PC, na kterém ovšem musíte mít příslušnou aplikaci pro Ustream a Twitch. Pokud budou mít hráči kamerku Playstation Eye, budou moci hraní dále komentovat.

Hraj během stahování – Tato funkce umožňuje hráčům hrát digitální tituly ještě v době, když se stahují. Doba potřebná ke spuštění bude záležet na konkrétné hře, a ne všechny hry budou tuto funkci podporovat. Třeba Killzone bude muset nejprve stáhnout kolem 7GB dat, až poté půjde spustit.

Multi log-in – Maximálně čtyři hráči se mohou současně přihlásit na jednom Playstationu 4. Přes Multi log-in bude možné používat vlastní uložené pozice her i získávat PSN trofeje, i když hrajete multiplayer na jednom systému dohromady.

Party (Voice chat) – Pomocí mono headsetu, který je dodáván s každou konzolí Playstation 4, budete moci chatovat až s osmi kamarády, zatímco každý bude hrát jinou hru. Party voice chat rovněž funguje i mezi konzolemi, tedy Playstation 4 a Playstation Vita.

Rozpoznávání obličeje a hlasové příkazy – Hráči, kteří budou vlastnit kamerku Playstation Eye, si budou moci zaregistrovat svůj obličej do konzole Playstation 4, a následně se přes něj přihlašovat místo používání Dualshocku 4. Přes mono headset nebo Playstation Eye kamerku bude možné zadávat i hlasové příkazy konzoli, jako zapnutí nebo vypnutí hry, vypnutí konzole a mnohé další, které budou uvedeny v manuálu.

Hudební přehrávač na pozadí – Hráči si budou moci vychutnat poslech hudby na pozadí, zatímco budou hrát hru. Během poslechu hudby bude fungovat i voice chat s kamarády.

Online multiplayer – Hráči s Playstation Plus členstvím budou moci hrát multiplayerové online hry. Připojování do her je značně usnadněno, budete se moci připojit i třeba skrze live stream svého kamaráda.

Přehrávání DVD a Blu-ray filmů – Hráči mohou nejen hrát, ale i si přehrávat na Playstationu 4 filmy na DVD a Blu-ray discích. Pokud budete chtít tuto funkci využívat, bude nutné ji nejdříve aktivovat jednorázově skrze připojení na internet.

Zdroj: null

Playstation 4

ps4
SCEE, SCEE
Datum vydání hry:
13. 12. 2013
KARTA HRY

Komentáře