Oznámeno studio Deviation Games, spolupracuje se Sony na vytvoření nové značky

novinka  14
Martin Šmíd, 10. 6. 2021 21:35
Během dnešní prezentace Summer Game Fest 2021 bylo oznámeno založení nového herního studia Deviation Games, v němž je řada vývojářů Call of Duty série, kteří dříve pracovali ve studiu Treyarch. Jejich cílem je vytvořit vysoce kvalitní novou akční značku, přičemž v jejich snaze je podporuje Sony Interactive Entertainment jakožto vydavatel. Hra tak vznikne pod PlayStation Studios a bude určena pro konzole PlayStation. Vývoj je teprve na začátku, takže si budeme muset na první podrobnosti počkat.

„Ze zkušenosti víme, že mladá odhodlaná studia potřebují k tomu, aby se jim dařilo, velkou podporu. Proto pro nás tolik znamená, že s námi PlayStation spolupracuje na naší první hře. Jak všichni víte - protože jste se těšili z úžasného portfolia PlayStation Studios - vědí, co je potřeba k vytvoření skvělých her. Díky tomu, že za námi stojí takový partner, je cesta před námi prostě dechberoucí," říkají vývojáři v oznámení.

„Vím, co si myslíte, když to čtete. Jakou hru to vlastně děláme? Jak dlouho už na ní pracujeme? Je založena na příběhu? Pro více hráčů? Kooperativní? Nebo všechno výše uvedené a ještě víc? Kdy vyjde? I když mohu potvrdit, že vývoj již probíhá, je opravdu brzy na to, abychom se pouštěli do konkrétních detailů. Čerpáme z toho, co jsme se naučili za desítky let společného tvoření her, ale zároveň chceme vytvořit něco svěžího a překypujícího inovacemi, jaké jste ještě nezažili. Nebojíme se říct, že naše ambice jsou super vysoké: chystáme se vytvořit obrovskou, obsahově bohatou hru se zaměřením na spoustu akce, ale zatím to nechme být a doufejme, že nebude trvat dlouho a budeme se moci podělit o více,“ dodávají vývojáři. 

Zdroj: Tisková zpráva

PlayStation 5

ps5
Sony Interactive Entertainment, Sony Interactive Entertainment
KARTA HRY

Komentáře