Oznámena plošinovka Astro Bot pro PlayStation 5, vyjde začátkem září - UPDATE

novinka  56
Martin Šmíd, 31. 5. 2024 0:37
V roce 2016 vyšla kolekce hříček The Playroom VR, v níž se vůbec poprvé objevil roztomilý robůtek Astro, který o dva roky později dostal vlastní větší plošinovku Astro Bot Rescue Mission pro headset PlayStation VR. V roce 2020 se pak objevil v nové plošinovce Astro's Playroom, která byla zdarma pro všechny hráče na konzoli PlayStation 5, mající za úkol ukázat možnosti jejího hardwaru a ovladače DualSense. Vzhledem k oblibě robůtka Astra bylo jasné, že se s ním v budoucnu znovu setkáme. Na jeho novém dobrodružství v posledních letech pracovali vývojáři z japonského studia Team ASOBI, které bylo dnes představeno během prezentace State of Play. Hra se jmenuje jednoduše Astro Bot, vypadá z ukázky hravě a vyjde už v 6. záží pro konzoli PlayStation 5.

Podrobnosti o hře

  • Robota Astra čeká doposud největší dobrodružství.
  • Prozkoumá 6 různých galaxií a více než 80 úrovní, v nichž bude hledat svoji posádku. Astro se podívá do bujných lesů, na písečné pláže, k žhavým sopkám a řadu dalších zajímavých míst.
  • Astro bude moci využít více než 15 nových schopností, nabízející jedinečné herní styly.
  • Vývojáři opět plně využívají gamepad DualSense, ať už jde o adaptivní spouště nebo haptiku.
  • Astro se bude muset utkat s více než 70 druhy nových nepřátel.
  • Na konci každé galaxie bude čekat velký boss. Zvláštní zmínku si dle vývojářů zaslouží kobří královna Lady Venomara. Poražením bosse vždy odhalíte nějaké velké tajemství, ale vývojáři nyní nechtějí spoilerovat.
  • Během svého putování potká Astro řadu oblíbených postav z PlayStation her, mezi nimiž nechybí Kratos, Nathan Drake a další.
  • „V Team ASOBI věříme v zábavu a radost z videoher. A do této nové hry ASTRO BOT jsme investovali veškerou naši lásku a schopnosti, abychom vám vykouzlili úsměv na tváři, zatímco budete běhat, skákat, mlátit nepřátele a hledat řadu tajemství a vtípků, kterými je hra posetá,“ dodávají vývojáři na PlayStation Blogu. 


Oznamující trailer s gameplay záběry


Zdroj: TZ

Astro Bot

ps5
PlayStation Studios, Team ASOBI
Datum vydání hry:
6. 9. 2024
Žánr:
Adventura, Plošinovka
KARTA HRY

Komentáře