Oznámena hra Anno 117: Pax Romana pro PC i konzole

novinka  3
Martin Šmíd, 10. 6. 2024 22:17
Ubisoft dnes překvapil oznámením nového dílu své strategické série Anno od vývojářů ze studia Ubisoft Mainz, který ponese název Anno 117: Pax Romana a vyjde v příštím roce nejen pro PC, ale také konzole současné generace PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Jak už název napovídá, úkolem hráče bude utvářet Římskou říši v roce 117 našeho letopočtu. Níže v novince se můžete podívat na dnešní oznamující trailer.

„Nejenže jde o největší časový skok, jaký jsme kdy udělali, ale také nám hra nabízí spoustu možností, jak přenést hratelnost Anno do zcela nové éry a zároveň představit spoustu nového obsahu, který mohou naši hráči prozkoumat. Zpětná vazba, kterou jsme během vývoje Anno 1800 obdrželi na Anno Union, nám neuvěřitelně pomohla, a proto chceme znovu vyzvat všechny, aby se podělili o své názory a pomohli nám vytvořit dosud nejlepší Anno. Anno 117: Pax Romana představuje začátek nové éry série Anno, neboť jde o první iteraci nesoucí znaky nové vizuální identity,“ stojí v oznámení.

„Hráčům bude svěřena mocná a zároveň náročná role guvernéra, který zajistí ekonomický růst a prosperitu svých provincií. Aby dosáhli svých cílů, budou se muset rozhodnout, jak vyvážit svou roli vykonavatele římského práva a zároveň reagovat na potřeby místních občanů. Poprvé ve hře Anno si hráči budou moci vybrat svou výchozí provincii. Buď keltské mokřady Albionu, země plné záhad, kde žádný civilizovaný Říman nechce být, nebo tradiční římské srdce, Latium. Každá z těchto provincií nabídne jiné výzvy a příležitosti, kterých je možné se chopit a vypořádat se s nimi,“ dodávají vývojáři. 

Zdroj: TZ

Komentáře