Odhaleny specifikace konzole Xbox One Project Scorpio + další informace

novinka  584
Martin Šmíd, 6. 4. 2017 15:08
Digital Foundry na dnešek slibovalo exkluzivní odhalení specifikací konzole Xbox One Project Scorpio, což se právě stalo. Je třeba si hned na začátku ujasnit, že informace pocházejí přímo od Microsoftu, takže jsou oficiální, nejde o žádné spekulace nebo něco takového. Aby konzole mohla zvládat rozlišení 4K u většiny her, má x86 AMD procesor s osmi jádry na taktu 2.3 GHz, grafický čip s 40 výpočetními jednotkami na 1172 Mhz a 12GB GDDR5 paměti s propustností 326GB/s. Konzole bude mít dále v základu 1 TB pevný disk a pochopitelně i 4K Blu-ray mechaniku, kterou měl ve výbavě už Xbox One S.

článek bude dále doplňován


Obrázek ze hry Forza Motorsport, která běží ve 4K/60fps na konzoli Xbox One Project Scorpio.

Všechny Xbox One a Xbox 360 hry poběží na konzoli Xbox One Project Scorpio lépe.

Hry mají mít lepší textury, rychlejší nahrávací časy i lepší framerate. Neznamená to, že by se u hry, která má lock na 30fps najednou zvedl framerate na 60 snímků. Jen výkon konzole pomůže hře, aby byl cílený framerate lépe dosažen, jako je tomu u Boost režimu konzole PlayStation 4 Pro.

Rovněž bylo potvrzeno, že budete moci nahrávat videa z her v rozlišení 4K při 60fps.


Konzole Xbox One Project Scorpio bude zřejmě stát více než PlayStation 4 Pro, která stojí v současnosti v základní edici 399 euro. Přesnější cenu bychom se měli dozvědět během E3, kde bude Microsoft prezentovat i první hry.


Zdroj: Tisková zpráva

Xbox One

xone
Microsoft Game Studios, Microsoft
Datum vydání hry:
23. 11. 2013
KARTA HRY

Komentáře