Obavy ze spojení společností Microsoft s Activision Blizzard má už i Google a Nvidia - UPDATE

novinka  18
Martin Šmíd, 14. 1. 2023 21:08
Největším odpůrcem spojení společností Microsoft s Activision Blizzard byla doposud Sony, která regulačním orgánům předkládala nejrůznější argumenty, proč by měly celou transakci zablokovat. I proto jsme tu měli v posledních měsících celkem zajímavou přestřelku mezi Sony a Microsoftem, přičemž nad některými argumenty obou společností se musel nejeden hráč dobře bavit nebo nevěřícně kroutit hlavou.

V posledních dnech se k Sony překvapivě přidaly další dvě velké společnosti, které mají ze spojení stejné obavy. Jde o Google, který v příštím týdnu vypne svoji streamovací platformu Stadia a vlastnící mobilní obchod na Androidu, ale také Nvidii. Technologickou společnost zaměřující se na výrobu grafických karet pro PC, ovšem provozující i cloudové hraní skrze GeForce Now. Podle Bloombergu obě společnosti podporují tvrzení americké Federální obchodní komise (FTC), že by Microsoft nákupem společnosti Activision Blizzard mohl získat velkou nespravedlivou výhodu v oblasti mobilních her, cloudu a předplatného. Bloomberg zmiňuje, že třeba Nvidie není v prohlášení vyloženě proti akvizici, ale vyžaduje další záruky a rovný přístup k herním titulům od Activision Blizzard. Nvidii tak jde o více her a ne jen sérii Call of Duty, kolem čehož se točí většinou argumenty Sony/PlayStationu. 

UPDATE: Microsoft se na nové obavy Nvidie a Googlu rozhodl oficiálně reagovat. „Jsme připraveni řešit a aktivně řešíme otázky vznesené regulačními orgány a konkurenty, abychom zajistili důvěryhodné uzavření transakce. Chceme, aby lidé měli větší, nikoli menší přístup ke hrám,“ stojí v oznámení Microsoftu. 

Zdroj: Bloomberg

Call of Duty: Modern Warfare (2019)

ps4xone
Activision, Infinity Ward
Datum vydání hry:
18. 10. 2019
KARTA HRY
8/10

Komentáře