Nový update pro PlayStation 5 přinese Discord Voice Chat i VRR podporu pro rozlišení 1440p

novinka  20
Martin Šmíd, 2. 2. 2023 11:04
Společnost Sony dnes oznámila nový velký update pro svoji konzoli PlayStation 5, k němuž se už v následujících dnech dostanou první hráči v rámci beta testování. Ten přináší mezi hráči hodně chtěnou funkci Discord Voice Chat, díky níž bude možné snadno komunikovat s hráči na jiných platformách. Nebudou ale chybět ani další zajímavé novinky.

Discord Voice Chat – největší novinka nového updatu, která umožní snadnou komunikaci s hráči na ostatních platformách. Aby bylo možné ji využívat, budete muset propojit účty Discordu a PlayStation Network, přičemž voice chat na konzoli PlayStation 5 se má spouštět skrze mobilní nebo PC aplikaci. Jako tomu je nyní na Xboxu.

Sdílená obrazovka z profilu kamaráda – Po updatu bude možné spustit nebo vyžádat sdílení obrazovky z profilu kamaráda.

Manuální nahrávání obrázků do PlayStation App – Po updatu bude možné ručně vybrat obrázky nebo klipy z konzole PlayStation 5 a nahrát je do aplikace PlayStationu, aby bylo jednoduší je sdílet na sociálních sítích nebo s kamarády.

Podpora pro VRR u rozlišení 1440p – Po updatu bude VRR podporováno i u rozlišení 1440p. Budete si tak moci užít plynulejší hraní i na displejích s HDMI 2.1 a podporující rozlišení 1440p.

Knihovna her – V knihovně bude možné filtrovat nově hry pro PlayStation VR a PlayStation VR2

Snadnější migrace uložených pozic her z PS4 na PS5 – Bude usnadněn přístup k uloženým pozicím her z konzole PlayStation 4 na konzoli PlayStation 5. Po instalaci PS4 hry na PS5 konzole sama zkontroluje cloudové úložiště, jestli najde pro ni uložené pozice. To ale platí i pro instalaci PS5 verze hry, pokud je kompatibilní s uloženými pozicemi PS4 verze.

Přenos dat z PS5 do PS5 – Bude usnadněn přenos dat mezi konzolemi PlayStation 5, ať už půjde o stažené hry, uložené pozice, uživatelské profily, snímky obrazovky nebo videa. A to za pomoci wi-fi nebo LAN kabelu. Data bude možné přenést při počátečním nastavení konzole PlayStation 5 i později v nabídce nastavení. Tento proces neodstraní data z původní konzole PlayStation 5.

DualSense update – Bude možné aktualizovat gamepad DualSense i bezdrátově bez nutnosti jeho připojení ke konzoli pomocí kabelu. Poznámka: Pro následující update bude možná nutné použít ještě kabel. Pro další už ne.

                                                                                             

Zdroj: TZ

PlayStation 5

ps5
Sony Interactive Entertainment, Sony Interactive Entertainment
KARTA HRY

Komentáře