Nový Silent Hill má vyvíjet Kojima Productions exkluzivně pro PlayStation 5 - UPDATE

novinka  100
Martin Šmíd, 2. 10. 2021 14:50
Řadu měsíců se spekuluje o nové Silent Hill hře, kterou má vyvíjet Sony ve spolupráci s nějakým externím japonským studiem. Hra nikdy nebyla oficiálně oznámena a nikdo se k ní ani nevyjádřil ze Sony. Včera server VGC přinesl informaci, že Konami má ve vývoji hned několik her ze série Silent Hill, přičemž o jednu se stará prominentní japonské studio. Magazín Gematsu, který má velmi dobrý přehled o japonských hrách a herních vývojářích, přinesl zprávu od několika svých velmi důvěryhodných zdrojů, kterým bezmezně věří, ale rozhodl se je nechat v anonymitě, že tím studiem je Kojima Productions, které vede Hideo Kojima. Hru si přitom měla objednat společnost Sony Interactive Entertainment, takže v tom případě by vznikala exkluzivně pro konzoli PlayStation 5. Uvidíme, jestli se tato zpráva potvrdí, ale Gematsu má většinou spolehlivé informace.

Jen připomeneme, že před několika dny vyšla pro konzoli PlayStation 5 hra Death Stranding: Director’s Cut. Když ji hráči začali hrát, všimli si, že v jednu chvíli se v Samově pokoji objeví duch, u něhož byl použit stejný model jako u Lisy z demoverze P.T. Lákal snad tímto Kojima na svoji další hru? To se teprve uvidí. 

UPDATE: Novinář Jeff Grubb ze serveru Gamesbeats na zprávu reagoval, že ho nepřekvapuje. V červnu měl Kojima podepsat smlouvu s Microsoftem o záměru vzájemné spolupráce, ale pravděpodobně to nakonec nebylo dotaženo do konce. Je klidně možné, že Sony předložila lepší nabídku, protože Jeff Grubb dodal, že byla pravděpodobně daleko agresivnější ve snaze znovu spolupracovat s Kojimou. 

Zdroj: Gematsu

Death Stranding: Director’s Cut

ps5
Sony Interactive Entertainment, Kojima Productions
Datum vydání hry:
24. 9. 2021
Žánr:
Adventura
KARTA HRY
9/10

Komentáře