Nové podrobnosti o hře Resident Evil Village

novinka  12
Martin Šmíd, 20. 4. 2021 11:36
Do vydání očekávané akční survival hororové hry Resident Evil Village už moc času nezbývá. Vybraná zahraniční média si v posledních dnech mohla vyzkoušet nejen vydanou demoverzi pro PlayStation konzole, ale zároveň i pětihodinovou část z plné verze, zahrnující úvod a následně celou kapitolu odehrávající se v hradu Dimitrescu. Níže v novince se můžete podívat na video preview britského Eurogameru, ale zároveň přikládáme i nové podrobnosti.

Nové podrobnosti z dojmů zahraničích novinářů

  • Hra Resident Evil Village nemá otevřený svět, ale jde spíše o bludiště
  • Vývojáři zařadili spoustu tradičních hádanek a puzzlů ve stylu původních dílů, rovněž je důležitý průzkum a sbírání klíčů a dalších předmětů, které odemknou cestu dál.
  • Ačkoliv Resident Evil Village navazuje na předchozí díl, má řadu mechanik z Resident Evil 4. Třeba můžete střelit nepřátele do nohy, čímž je vyvedete z rovnováhy. To dává následně šanci je dodělat nožem a ušetřit tak náboje.
  • Je možné blokovat útoky protivníků.
  • Vesnice je plná nejrůznějších tajemství, skrytých míst i předmětů. Různé diamanty mohou být schované za sochami, v ptačích klecích a tak dále, přičemž je můžete následně prodat.
  • Velkou roli hraje obchodník Duke, u kterého je možné nakupovat nové zbraně, náboje či upgrady pro zbraně (sílu, rychlost střelby nebo nabíjení, případně kapacitu), ale také další důležité předměty. Duke se bude nacházet na různých místech hry, ať už je to vesnice nebo první patro hradu Dimitrescu.
  • Jedním z nejzajímavějších míst ve hře je hrad Dimitrescu, který obývá paní Dimitrescu a její tři upíří dcery - Bela, Cassandra a Daniela. Hrad je velkým bludištěm, v němž bude muset Ethan najít cestu ven, ale to není tak jednoduché, protože neustále mu jsou v patách zmíněné dámy.
  • Zatímco Lady Dimitrescu je vysoká a má velké drápy, její dcery jsou sice menší, ale zase rychlejší a při každé příležitosti se pokoušejí pít Ethanovi krev. Dcery jednají samostatně, ale všechny mají stejnou slabinu, kterou můžete využívat v boji s nimi, což vede k následnému menšímu souboji s bossem. Více ale nechtěl server IGN spoilerovat.
  • Psací stroj opět slouží pro ukládání hry. Zdá se, že je možné uložit hru neomezeně, alespoň na normální obtížnost. 

16 minut z hraní plné verze na konzoli PlayStation 5

 

Zdroj: wccftech.com

Resident Evil Village

ps4xoneps5xsx
Capcom, Capcom
Datum vydání hry:
7. 5. 2021
Žánr:
Střílečka, Adventura
KARTA HRY
9/10

Komentáře