Nové podrobnosti o headsetu PlayStation VR2, brzy se dozvíme termín vydání

novinka  31
Martin Šmíd, 26. 7. 2022 15:47
Sony dnes odpoledne zveřejnila na svém PlayStation Blogu několik nových podrobností o připravovaném headsetu PlayStation VR2, který bude k dispozici pro konzoli PlayStation 5. Níže v novince se na ně můžete podívat. Navíc Sony dodala, že už velmi brzy se podělí s námi o další hry, které budou na headsetu PlayStation VR2 dostupné, a dočkat bychom se měli i termínu vydání.

Funkce See-Through View umožní sledovat okolí i s nasazeným headsetem - PlayStation VR2 bude mít speciální funkci, díky níž je možné sledovat své okolí i během nošení headsetu. To se hodí v momentě, když třeba potřebujete zjistit, kde máte přesně umístěné ovladaře PlayStation VR2 Sense. Okolí v headsetu uvidíte snadno díky vestavěným předním kamerám, na které lze přepnout stisknutím jediného tlačítka.

Možnost nahrávání se během hraní - Bude umožněno skrze PlayStation 5 kamerku se nahrávat během hraní. Podle Sony jde o skvělý způsob, jak třeba ukázat své pohyby a reakce během soubojů s bossy a podělit se o ně s ostatními hráči.

Přizpůsobení herního prostoru - Herní plochu bude možné přizpůsobit pomocí ovladačů PS VR2 Sense a vestavěných kamer. Kamery vám umožní skenovat místnost, zatímco ovladače umožníé rozšířit a dále přizpůsobit herní plochu tak, aby vyhovovala vašemu hernímu stylu a prostředí. Pokud překročíte během hraní hranici, budete varováni.

VR a Cinematic režim - Ve VR režimu si mohou hráči vychutnat obsah v 360 stupních. Obsah bude zobrazován ve formátu HDR 4000x2040 (2000x2040 na oko) při 90Hz/120Hz. V režimu Cinematic Mode mohou hráči sledovat systém a uživatelské rozhraní PS5 a veškerý herní a mediální obsah, který není ve VR, na obrazovce virtuálního kina. Obsah v režimu Cinematic Mode bude zobrazen ve formátu videa HDR 1920 × 1080 s frekvencí 24/60 Hz a také 120Hz snímkovou frekvencí.

Zdroj: Tisková zpráva

PlayStation 5

ps5
Sony Interactive Entertainment, Sony Interactive Entertainment
KARTA HRY

Komentáře