Nové informace o akci Halo Infinite

novinka  59
Martin Šmíd, 27. 7. 2020 13:25
Koncem minulého týdne byla představena akční hra Halo Infinite, která vyjde koncem letošního roku pro konzole Xbox One a Xbox Series X. Vývojáři ze studia 343 Industries nyní prozradili o hře další střípky, které budou fanoušky určitě zajímat. Nejprve vývojáři na oficiální stránce potvrdili, že se stále počítá s podporou pro split-screen hraní. Zatímco Halo 5: Guardians nic takového nemělo, v Halo Infinite bude split-screen pro dva hráče pro kampaň a pro čtyři hráče pro klasický multiplayer. Jak split-screen ovlivní rozlišení hry případně framerate, oznámeno nebylo. Hlavně tedy na konzoli Xbox One. Více se o tomto dozvíme později.

Dále jsme se dozvěděli, že Halo Infinite bude mít daleko propracovanější umělou inteligenci, která bude na bojišti taktizovat. „Chtěli jsme, aby si nepřátelé uvědomili, že se nacházejí v otevřeném světě a využívali ho. Proto nebuďte překvapeni, až uvidíte, jak nepřítel bere jinou zbraň, aby nad vámi získal výhodu,“ říká Jerry Hook v rozhovoru pro VGC. Kromě toho se budou klasicky krýt, obkličovat hlavního hrdinu Master Chiefa a využívat další své přednosti. Ostatně umělá inteligence vždy patřila v Halo hrách k tomu nejlepšímu a zdá se, že v Halo Infinite bude ještě vylepšena.

Pokud jste sledovali minulý týden ukázku z hraní, je pravděpodobné, že vás hra po vizuální stránce moc neuspokojila. K vizuálnímu zpracování se v posledních dnech vyjádřil i Aaron Greenberg z Microsoftu, který má na starost PR. „Podívejte, jsme uprostřed světové pandemie. Je červenec a do konce roku zbývá ještě hodně času. Sledovali jste rozpracovanou verzi hry. Je navíc obtížné ukazovat plný potenciál výkonku konzole Xbox Series X přes stream,“ řekl v rozhovoru pro kanál Inside Gaming. „Posouvají se každý týden kupředu a hra se bude do svého vydání jenom zlepšovat. Záběry pocházely z PC verze, které odpovídají tomu, co uvidíte na konzoli Xbox Series X,“ dodal. 

Protože je Halo Infinite jakýsi duchovní restart pro celou značku, ačkoliv bude navazovat příběhově na pátý díl, tak vývojáři potvrdili, že se vrací dva oblíbení herci. Hlavního hrdinu Master Chiefa opět nadabuje Steve Downes, jehož mají fanoušci rádi už od prvního dílu. K němu se pak připojí i Jen Taylor, která se starala o namluvení Cortany a Dr. Catherine Halsey. K těmto dvěma stálicím se připojí Nicolas Roye, který nadaboval pilota z ukázky. Ten se v minulosti podílel na řadě jiných her, mezi nimiž je třeba Resident Evil: Resistance nebo Apex Legends. 

Zdroj: gamespot

Halo Infinite

xonexsx
Microsoft Game Studios, 343 Industries
Datum vydání hry:
8. 12. 2021
Žánr:
Střílečka
KARTA HRY
7/10

Komentáře