Několik nových informací o ovladači Access pro konzoli PlayStation 5 + nové obrázky

novinka  7
Martin Šmíd, 18. 5. 2023 10:30
Začátkem letošního roku Sony oznámila nový ovladač pro konzoli PlayStation 5 s pracovním názvem Project Leonardo, který je určen pro hráče s různými zdravotními postiženími, aby mohli hrát hry snadněji, pohodlněji a po delší dobu. Dnes bylo oznámeno, že finální název ovladače je Access. Navíc Sony ukázala, že na kruhovou základnu bude možné umístit tlačítka různých velikostí a tvarů dle preference hráče, a nebudou chybět ani analogové páčky. Ovladač bude možné používat na klasickém rovném povrchu, ale rovněž ho přidělat třeba k AMPS držáku.

Nejde ale jen o přizpůsobitelnost samotného ovladače Access, ale také možnost si v konzoli PlayStation 5 skrze speciálně navržené rozhraní tlačítka namapovat (jedno tlačítko může mít až dva různé vstupy, případně je možné tlačítka i vypínat) a vytvářet profily pro různé hry nebo žánry, mezi nimiž bude jednoduché přepínat. Ke konzoli PlayStation 5 bude možné připojit až dva ovladače Access a jeden DualSense (případně DualSense Edge) ovladač. To umožní hrát na konzoli více hráčům najednou, ale zároveň bude možné takto zapojené ovladače využít jako jeden velký virtuální ovladač. 

Co zatím nevíme, je cena a datum uvedení PlayStation Access ovladače, ale to by se dle Sony mělo v následujících měsících změnit. 


Zdroj: TZ

PlayStation 5

ps5
Sony Interactive Entertainment, Sony Interactive Entertainment
KARTA HRY

Komentáře