Microsoft zveřejnil výsledky Xboxu za poslední čtvrtletí

novinka  43
Martin Šmíd, 26. 7. 2023 9:32
Microsoft před několika hodinami zveřejnil své finanční výsledky, během nichž neopomenul zmínit ani to, jak se daří jeho herní divizi, kam spadají konzole Xbox. Meziročně vzrostly tržby z her o 1%. Tržby z obsahu a služeb Xboxu vzrostly o 5%, přičemž Microsoft zmiňuje, že růst zaznamenala i služba Xbox Game Pass, ale bohužel číslo předplatitelů chybí. To Microsoft už nějakou dobu tají a nechlubí se s ním, stejně jako s prodeji samotných konzolí. Co se týče tržeb z hardwaru, tam Microsoft zaznamenal pokles o 13%.

Těžko říci, jestli jsou v Microsoftu s těmito výsledky spokojeni. Satya Nadella ale dodal, že zaznamenaly rekordní počet aktivních uživatelů ve čtvrtém čtvrtletí a zároveň se zvednul o 22% počet odehraných hodin skrze službu Xbox Game Pass. Co se týče výhledu do budoucna, v aktuálním čtvrtletí očekává Microsoft jen malý růst, a to i navzdory skutečnosti, že má začátkem září vyjít očekávaný Starfield od Bethesdy.

Podle analytika @DomsPlaying dosáhly tržby herní divize Microsoftu za poslední čtvrtletí 3,49 miliardy dolarů, což je druhý nejlepší výsledek v tomto čtvrtletí v historii Xboxu. Celoroční tržby pak měly činit 15,47 miliard dolarů (předchozí rok to bylo 16,23 miliardy dolarů).

Zdroj: TZ

Xbox Series X

xsx
Microsoft, Microsoft
KARTA HRY

Komentáře