Microsoft zveřejnil finanční výsledky za poslední čtvrtletí: tržby z her a služeb rostou, tržby z hardwaru stále klesají

novinka  31
Martin Šmíd, 24. 10. 2023 23:27
Microsoft se před malou chvilkou pochlubil s finančními výsledky za první čtvrtletí finančního roku 2024 (červenec-září). Nás nejvíce bude zajímat herní divize, kam spadá i Xbox a Bethesda. Microsoft může těšit, že i díky Starfieldu stouply tržby z prodeje her oproti předchozímu roku o 9%, přičemž tržby z obsahu a služeb stouply meziročně o 13%. To je velmi pěkné, ale co Microsoft určitě těšit nebude, jsou stále klesající tržby z prodeje konzolí Xbox Series X/S, které klesly o 7%. Je třeba nutné dodat, že tržby z konzolí Xbox klesají dlouhodobě, a bohužel prodejům nepomohly ani nové hry včele se Starfieldem, jehož si většina hráčů zahrála na PC. Uvidíme, jestli bude trend pokračovat.

Co se týče celého Microsoftu, ten za předchozí čtvrtletí vykázal tržby 56,5 miliardy dolarů. Z toho 3,9 miliardy připadly na Xbox divizi. To je mimochodem rekord. V minulosti Xbox divize v prvním čtvrtletí na takové tržby nedosáhla. Na závěr jen dodáme, že od příštího čtvrtletí bude pod Xbox divizi spadat i Activision Blizzard, čímž by se tržby z her měly dramaticky zvednout. 

Zdroj: TZ

Xbox Series X

xsx
Microsoft, Microsoft
KARTA HRY

Komentáře