Microsoft měl údajně zavřít divizi, která se starala o vydávání fyzických verzí her pro Xbox

novinka  94
Martin Šmíd, 26. 1. 2024 16:24
Včera jsme vás informovali, že Microsoft provedl docela velkou čistku ve své herní části, která měla postihnout více než 1900 zaměstnanců, kteří si nyní musejí hledat novou práci. Podle novináře Jeze Cordena z Windows Central se propouštění netýkalo pouze herních studií jako Blizzard Entertainment nebo Sledgehammer Games (v tomto studio mělo být propuštěno 30% zaměstnanců), ale také divize stojící za vydáváním fyzických her na konzole Xbox.

To samozřejmě neznamená, že už žádná hra od Microsoftu, Bethesdy nebo Activisionu Blizzard nevyjde ve fyzické verzi. O to se zřejmě budou nyní starat externí partneři. Je ovšem očividné, jakým směrem se Microsoft ubírá. Je to ostatně i logické, když převážně tlačí předplatné Xbox Game Pass a zároveň má i konzoli (Xbox Series S), která nemá diskovou mechaniku. Navíc se spekuluje i o modelu konzole Xbox Series X, který nebude mít mechaniku.

Informace o zrušení divize starající se o vydávání fyzických her přichází jen několik dní poté, co bylo oznámeno, že očekávaná akční hra Senua's Saga: Hellblade 2 vyjde pouze skrze digitální distribuci. 

Zdroj: Windows Central

Xbox Series X

xsx
Microsoft, Microsoft
KARTA HRY

Komentáře