Microsoft má plánovat PS5 verzi Starfieldu i nedávno oznámeného Indiana Jonese

novinka  140
Martin Šmíd, 5. 2. 2024 0:50
V posledních týdnech se hodně spekuluje o tom, že by Microsoft mohl postupně pouštět své first-party hry, které byly doposud určeny pouze pro PC a konzole Xbox, i na další platformy. Nyní přišel server XboxEra s informací od svého zdroje, který nechtěl být jmenován, že Microsoft v současnosti plánuje uvést pro konzoli PlayStation 5 svoji vesmírnou akční RPG hru Starfield od vývojářů z Bethesda Game Studios. Má se tak stát později v letošním roce, kdy bude venku i první velké rozšíření Shattered Space.

Jakmile byl tento článek zveřejněn, přišel server The Verge s vlastním, v němž zmiňuje, že na konzoli PlayStation 5 zamíří i nedávno oznámená dobrodružná akční hra Indiana Jones and the Great Circle od studia MachineGames. Podle našich informací se v Microsoftu rýsuje nový multiplatformní přístup k některým hrám pro Xbox, přičemž společnost zvažuje, které tituly zůstanou exkluzivní a které se v budoucnu objeví na konzolích PlayStation a Nintendo," napsal server The Verge. Indiana Jones and the Great Circle by pak měl být několik měsíců exkluzivní pro PC a konzole Xbox Series X/S.

Microsoft se zatím ke spekulacím nevyjádřil, ale v posledních dnech se o nové multiplatformní strategii hodně mluví. Ostatně už nějakou dobu se spekuluje o PlayStation 5 a Nintendo Switch verzi hry Hi-Fi Rush, ale také pirátské hře Sea of Thieves. Před několika hodinami se také začalo šuškat, že další verze by mohly dostat hry Microsoft Flight Simulator, Grounded a Halo: The Master Chief Collection. Uvidíme, jestli se Microsoft k tomuto brzy vyjádří. Určitě by měl. 

Zdroj: The Verge, XboxEra

Starfield

xsx
Bethesda Softworks, Bethesda Game Studios
Datum vydání hry:
6. 9. 2023
Žánr:
RPG, Adventura
KARTA HRY
8/10

Komentáře