Mass Effect 3 informace

novinka  10
Martin Šmíd, 8. 4. 2011 12:05
Dnes časně ráno jsme vás informovali, že magazín Game Informer bude mít první informace o hře Mass Effect 3. Nyní unikly první střípky. Zajímavostí především je, že třetí díl bude navazovat na poslední DLC Arrival. Shepard se na začátku ME3 ocitne na Zemi, kde je souzen za události z datadisku Arrival. Během soudu se ovšem objeví Reaperové a Shepard unikne na svoji loď Normandy. Nyní ho bude čekat velmi těžká cesta, během které bude muset odrážet útoky Reaperů, ale i se ubránit Cerberusu, který ho chce vidět mrtvého. V celém tom zmatku navíc musí najít spojence, aby mohl Reapery nadobro zničit. Zajímavostí také je, že v příběhu bude mít důležitou roli i Illusive Man.

Z navrátivších postav můžeme jmenovat třeba Liara, Ashley, mariňáka Kaidena, Wrexe, Mordina, Legiona a Andersona. Samozřejmě všechny tyto zmíněné postavy můžete a nemusíte potkat, vše bude záležet na tom, jestli jste je zachránili v předchozích dvou dílech nebo ne. Pokud nemáte uložené pozice z předchozích dílů, bude na začátku dostupný komiks, jako u PS3 verze druhého dílu, ve kterém budete muset učinit několik důležitých rozhodnutí.

Nyní k herním novinkám. Hráčům druhého dílu se určitě zdálo, což byl ale i fakt, že ustoupily RPG prvky na úkor akci. To se ve třetím díle změní, protože budou RPG prvky posíleny, přičemž tak budete mít větší volnost ve výběru Skillů a vylepšování svých schopností. Systém zdraví pak zůstane zachován, jako byl ve druhém dílu. Půdou vylepšovat i zbraně, které budete moci opatřit nejrůznějšími vychytávky, aby se více uplatnily v boji. Počet zbraní, které budete moci nést, záleží na tom, jakou třídou se vydáte. Voják třeba unese všechny, zatímco takový inženýr má sloty značně omezené.

Dobrý zpráva určitě i je, že se vývojáři nepustili do multiplayeru. Soustředí se jen na hlavní kampaň. Ta má mít hned několik konců. Bude tu klasický šťastný konec, až po konec, ve kterém selžete.

Mass Effect 3 vyjde na konci roku pro Playstation 3 a Xbox 360. Více informací přineseme v brzkém preview.
Zdroj: vg247

Mass Effect 3

ps3x360wiiu
EA, Bioware
Datum vydání hry:
9. 3. 2012
Žánr:
Střílečka, RPG, Adventura
KARTA HRY
10/10

Komentáře