Luigi's Mansion 2 si vede v recenzích skvěle

novinka  7
Martin Šmíd, 22. 3. 2013 14:00
Už příští týden vyjde na kapesní konzoli Nintendo 3DS hra Luigi's Mansion 2, která nyní začala sbírat známky v recenzích. Už po prvních dojmech jsme tak trochu očekávali, že by mohlo jít o velmi kvalitní hru, ale zdá se, že výsledek překonal všechna očekávání. Padají totiž velmi vysoké známky, ostatně posuďte sami: Telegraph – 10/10, NintendoWorldReport – 9.5/10, Destructoid – 9.5/10, IGN – 9.3/10, GameTrailers – 9.3/10, Nintendo Life – 9/10, VideoGamer – 9/10, Pocket Gamer UK – 9/10, Game Informer – 8.5/10 nebo EGM – 8.5/10. My bychom měli dostat hru na recenzi příští týden, takže se můžete těšit i na naše hodnocení. Níže v novince si můžete přečíst dnešní tiskovou zprávu, kterou nám zaslal český distributor.

Luigi se vrací pomoci svému vědou posedlému příteli, profesorovi E. Gaddovi, s vysáváním duchů v mnoha hádankami nabitých tajemných domech, které je nutné postupně zdolat, abyste mohli pokračovat ve hře dál. Vyzbrojeni baterkou a Poltergustem 5000, které můžete v průběhu vylepšit novými fukncemi jako je Strobulb - stroboskopické světlo, které umožňuje omráčit duchy a Dark-Light Device, kterým můžete odhalit neviditelné hádanky a indicie. Luigi je zkrátka plně vybavený poprat se s jakoukoliv paranormální aktivitou.

Při své expedici nezapomínejte bedlivě prozkoumávat každý kout a každou skulinu ve svém okolí a přinést tak všechna tajemství ze strašidelných domů na světlo světa. Experimentujte s funkcemi Poltergustu, ať již s vysáváním nebo vyfukováním rozličných předmětů. Může to být způsob, jakým postoupíte dál. Srolováním koberce můžete objevit ukrytý vypínač, zatímco sundáním uvolněné tapety se mohou ukázat tajné dvěře. Jak se postupně naučíte používat své nástroje na různé věci, objevíte zapeklitě schované drahokamy, které potřebujete do vaší sbírky a získáte spousty peněz, které se hodí pro vylepšování vašich předmětů.

Dobrodružství ožívá s bohatou komiksovou grafikou v pohlcujícím 3D. Každý dům má svou vlastní charakteristiku a stejně tak škála duchů potulujících se po halách a pokojích je charakteristická pro každý dům, plná zábavy i zlomyslnosti.

A nemusíte hrát jenom sami. Až čtyři hráči se mohou připojit přes lokální nebo online multiplayer a odvážit se tak v multiplayer módu do Thrill Tower, kde každý ovládá jinak barevného Luigiho. Musí se tak všichni poprat se třemi rozmanitými výzvami, které čekají na každém podlaží. V Hunter módu budete mít za úkol společně lovit duchy a vyčistit každé patro dříve než na hodinách odbije nula. V Polterpup módu pronásledujte rozkošného ducha psíka pomocí Dark-Light Device s touhou se ho dotknout. V Rush módu budete zase zoufale hledat skulinu, kterou by mohl váš Luigi tým uniknout do dalšího podlaží.

Nintendo of Europe odhalilo také, že evropské balení Luigi’s Mansion 2 bude mít do vyprodání zásob exkluzivní obal, který září ve tmě. Hráči, kteří si předobjednají hru ve vybraných obchodech mohou získat dokonce limitovanou edici s anitstresovým míčkem ve tvaru Boo, který se může hodit, když bude hra už moc strašidelná.

Zdroj: Tisková zpráva, Conquest

Luigi’s Mansion 2

3ds
Nintendo, Next Level Games
Datum vydání hry:
28. 3. 2013
KARTA HRY
9/10

Komentáře