Launch trailer na hru 12 Minutes, první hodnocení ze světa

novinka  15
Martin Šmíd, 19. 8. 2021 10:08
Tento týden vychází pro PC a konzole Xbox One a Xbox Series X/S zajímavě vypadající interaktivní thriller 12 Minutes, který na sebe poutal pozornost už zhruba dva roky. V něm se hráči ujmou role manžela, který prožívá zdánlivě romantický večer se svoji manželkou. Noc se ale změní v noční můru, když do domu vpadne policista, obviní ženu z vraždy a muže ubije k smrti. Poté se přesunou hráči do okamžiku, kdy muž otevřel dveře, přičemž se bude následně neustále přehrávat dvanáctiminutová smyčka, během čehož bude nutné zjistit, jak ji přerušit a změnit i osud. Vývojáři nyní vypustili launch trailer, aby na hru nalákali, podívat se na něj můžete níže.

První známky ze světa

„12 Minutes je point-and-click dobrodružství ve světě hodinových strojků, které je vyrobeno stejně zručně jako švýcarské hodinky,“ – 9/10 (Gamespot)

„Přestože se hra 12 Minutes odehrává pouze v malém bytě, přináší hodiny poutavých záhad,“ - 9/10 (Attack of the Fanboy)

„Twelve Minutes vnáší do tradiční point-and-click adventury poutavou záhadu časové smyčky a vytváří tak originální hratelnost, která doplňuje zajímavý příběh,“ – 8/10 (IGN)

„12 Minutes se do vás zakousne hned od začátku a nepustí vás až do závěrečného brutálního odhalení,“ – 8/10 (Game Informer)

„Hra Twelve Minutes plně využívá konceptu časové smyčky, aby zvýšila napětí a poskytla hráčům možnost řešit chytře navržené hádanky. V jádru je Twelve Minutes uspokojivý thriller, který klade temné a znepokojivé morální otázky,“ 8/10 (EGM)

„Ve hře Twelve Minutes je toho hodně, co se vám může líbit, ale když se začnete zabývat hádankami, které jsou jádrem hry, začne se vše zadrhávat,“ – 7/10 (Windows Central)

„Nakonec jsem si část času stráveného s Dvanácti minutami užil. Její příběh je skutečně napínavý a herecké výkony jsou vynikající. V mnoha ohledech zde vývojář Luis Antonio vytvořil něco skutečně pozoruhodného. Velká část Twelve Minutes je však cvičením ve frustraci a opakování,“ – 6/10 (GameSpew)

„Chytré nastavení časové smyčky se zvrhne ve frustrující opakování,“ – 5,3/10 (PC Gamer)

Zdroj: Tisková zpráva

12 Minutes

xonexsx
Annapurna Interactive, Annapurna Interactive
Datum vydání hry:
19. 8. 2021
KARTA HRY

Komentáře