Konzole Xbox dostávají novou domovskou obrazovku

novinka  42
Martin Šmíd, 27. 7. 2023 8:13
Microsoft před několika hodinami oznámil, že na konzole Xbox One a Xbox Series X/S se dostává přepracovaná hlavní domovská obrazovka. Ta byla vytvořena díky zpětné vazbě od hráčů, aby nabídla personalizovanější a plynulejší zážitek. „Tým Xbox vyvinul novou domovskou obrazovku na základě ohlasů a připomínek a také uživatelských dat od komunity a členů programu Xbox Insider, které podrobil analýze a zkoumal, co všechno zde uživatelé ve skutečnosti používají. Jeho cílem bylo nabídnout všem způsoby k objevování nových her, navazování kontaktu s herními komunitami a návratům ke starším oblíbeným titulům,“ stojí v tiskové zprávě. Níže v novince naleznete, co by měla nová domovská obrazovka obsahovat za funkce.

  1. Jednoduchou navigaci v knihovně, obchodě Microsoft Store, Xbox Game Passu, vyhledávání a nastaveních v horní části obrazovky prostřednictvím nabídky rychlého přístupu.
  2. Větší prostor pro personalizované pozadí díky jednoduššímu rozložení a přemístěním hraných her a dalšího obsahu a aplikací směrem ke spodnímu okraji obrazovky.
  3. Možnost zobrazit si grafiku související s danou hrou při najetí na její ikonu a zvolit si ji jako výchozí podobu pozadí.
  4. Prostor pro objevování nových her prostřednictvím seznamů vybraných titulů přizpůsobených pro každého uživatele.
  5. Možnost přizpůsobení prostředí skrze připnuté hry, vybrané skupiny a systémové skupiny, jako je například rychlé obnovení, na domovské obrazovce.
  6. Pomoc s vyhledáním aktuálních událostí v komunitách přes modul Friends & Community Updates.
  7. Zobrazení dostupného obsahu v mediálních aplikacích v panelu Watch & Listen včetně seznamu zábavních aplikací.


Zdroj: TZ

Xbox Series X

xsx
Microsoft, Microsoft
KARTA HRY

Komentáře