Konzole PlayStation 5 se prodalo 10 milionů, jde o nejrychleji prodávanou konzoli v historii Sony

novinka  89
Martin Šmíd, 28. 7. 2021 15:15
Společnost Sony dnes oznámila, že k 18. červenci se prodalo už 10 milionů konzolí PlayStation 5. Nejnovější konzole od Sony tohoto milníku dosáhla o měsíc dříve než její předchůdce PlayStation 4, a jde tak o nejrychleji prodávanou konzoli v historii Sony. Sony dále zveřejnila, že prodala 6,5 milionů kopií akční hry Spider-Man: Miles Morales, hry Returnal, která vyšla v dubnu, se zatím prodalo něco přes 560 tisíc kopií a hry Ratchet & Clank: Rift Apart přes 1 milion kopií. Dá se předpokládat, že prodeje těchto her ještě porostou, jak se bude zvyšovat uživatelská základna konzole PlayStation 5. Sony uvedla letos na jaře do prodeje i hru MLB: The Show 21, která tentokrát vyšla i na konzole Xbox. Sony je s prodeji spokojena, prodalo se už přes 2 miliony kopií a jde o nejrychleji prodávaný díl v historii značky.

„Náš tým přinesl úžasné inovace, včetně rychlého SSDčka, pohlcujícího 3D zvuku a ovladače DualSense s haptickou odezvou a adaptivními spouštěmi. Jeho talent, vytrvalost a kreativita položila základ celého ekosystému konzole PlayStation 5. Od listopadu, kdy byla konzole uvedena na trh, PlayStation Studios zrychlilo vydávání úspěšných titulů, které ukazují možnosti PlayStationu 5. Pokud se podíváme do budoucna, je možné se těšit na řadu exkluzivních her z dílny PlayStation Studios, ať už jde o nový God of War, Gran Turismo 7 nebo Horizon Forbidden West. Mezi očekávané hry patří i Battlefield 2042 od Electronic Arts, DEATHLOOP od Bethesdy, Far Cry 6 od Ubisoftu a Kena: Bridge of Spirits od Ember Lab.

Jsme nesmírně vděční fanouškům za skvělé přijetí konzole PS5. Bez vaší podpory a důvěry by tento úspěch nebyl možný. S dostupností konzoe děláme stálé pokroky a nemůžeme se dočkat dne, kdy si každý, kdo chce PS5, ho bude moci snadno pořídit. Náš závazek podporovat celou komunitu PlayStation napříč všemi platformami a službami nebyl nikdy silnější. Jsme odhodláni zajistit, aby PlayStation byl tím nejlepším místem pro hraní,“ stojí v oznámení Sony. 

Zdroj: Tisková zpráva

PlayStation 5

ps5
Sony Interactive Entertainment, Sony Interactive Entertainment
KARTA HRY

Komentáře